香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 皇后山邨 » 分期派樓?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...7
支持鍵盤翻頁

回應 #20 running

其實香港好細,從來不存在山高皇帝遠一事。放心,皇后山係房署嘅大project,一定會驗到足
不忘初心,一步一腳印。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  running

其實香港好細,從來不存在山高皇帝遠一事。放心,皇后山係房署嘅大project,一定會驗到足
海賊王 發表於 2020-07-28 23:22:29 原文
我同意你,房署好睇重呢個發展,之前都係由上任特首指揮,應該都唔會差掛?
新4
11/21收信皇后山邨

回應 #22 running

皇后山唔單止係一個公營房屋項目,佢仲係新界北區域發展藍圖中嘅重要市鎮,地鐵站都規劃好晒,房署一定會?到實一實
不忘初心,一步一腳印。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  running

皇后山唔單止係一個公營房屋項目,佢仲係新界北區域發展藍圖中嘅重要市鎮,地鐵站都規劃好...
海賊王 發表於 2020-07-28 23:29:20 原文
無錯,將來新界北發展得好大,真係一個重要的project
新4
11/21收信皇后山邨

回應 #24 running

放心入去住,皇后山環境設施配套規劃等都非常完善,冇得輸,未來可期
不忘初心,一步一腳印。
分享 分享 讚好人數:4查看名單

回應 #25 海賊王

海兄好有經驗,聽你咁講,更加期待,希望有我份
2014年3月收藍卡G1348新3
2020年10月尾轉s1
2021年4月19見主任
2021年5月2查詢已轉s2
首派皇后山畢業!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  running

放心入去住,皇后山環境設施配套規劃等都非常完善,冇得輸,未來可期
海賊王 發表於 2020-07-28 23:39:29 原文
多謝你,我都好希望可以派到呢度!等左10幾年終於快有個家!
新4
11/21收信皇后山邨
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  running

海賊王 發表於 2020-07-28 23:39:29 原文
好多人話皇后山唔方便,但其實一程巴士出粉嶺火車站都係10零分鐘,最近的聯和墟都係幾分鐘車程,本身邨裡已經有商場街市,基本配套都齊,正如水泉澳邨咁,一樣要駁車出火車站。
起樓同時起學校,又有區議員爭取多條巴士線,所有嘢都齊備,我又唔覺得係開荒牛
新4
11/21收信皇后山邨

回應 #28 running

當然唔會唔方便,邨內配套齊全。至於交通嘅野,地鐵未開通前需要駁車10零分鐘出去,但其實即使係擴市、甚至係市區樓,都有大把要駁車去坐地鐵啦,近期嘅駿洋邨、暉明邨、富山邨富暉樓等,全部都要駁車去坐港鐵,而且皇后山一定會等到港鐵到家嘅時候
不忘初心,一步一腳印。

回應  running

當然唔會唔方便,邨內配套齊全。至於交通嘅野,地鐵未開通前需要駁車10零分鐘出去,但其實...
海賊王 發表於 2020-07-29 00:15:58 原文
嘩,我無諗過皇后山會有港鐵 希望成真啦,但估計10年後的事了
新4
11/21收信皇后山邨

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖