香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 請問申請邨內調遷需時多久?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

看個案,如村主任很做係第1步,佢吾很永遠上吾到file去樂富,批咗最10,20天就有消息,時間看有冇合適單位配...
wolfer70496 發表於 2020-03-21 20:35:50 原文
負責我單申請果個主任,佢已經比我填左調遷申請書,我問佢填左係咪姐有機會,但佢話我哋條邨係填左先審批,其他邨係批左先填,所以我都唔知,一欠咩文件,佢已經第一時間通知我,應該都肯做??
分享 分享 讚好人數:1查看名單

想請問樓主邨內調遷需要乜條件?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

Evalamlqp 發表於 2020-04-01 16:24:53 原文
同問 謝謝

睇下你咩單位嫁炸WOW

Evalamlqp 發表於 2020-04-01 16:24:53 原文
有合理理由或文件support,如醫生信,單位問题,受滋擾等。

有合理理由或文件support,如醫生信,單位問题,受滋擾等。
opclk 發表於 2020-05-18 18:31:29 原文
醫生信包括邊方面嘅病?情緒病算嗎?但喺醫生唔肯寫信,話香港4成人好似我咁情緒有問題,好正常。

回應 #26 崔妍

醫生信梗係唔會全科大夫既信,都係專科甚至乎精神科大夫既信。調遷從來不易,你又是什么原因想调遷呢?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

醫生信包括邊方面嘅病?情緒病算嗎?但喺醫生唔肯寫信,話香港4成人好似我咁情緒有問題,好正常。
崔妍 發表於 2020-05-20 15:49:43 原文
C姐:如果醫生唔肯寫信,即係妳還未到最需要協助的時候。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

C姐:如果醫生唔肯寫信,即係妳還未到最需要協助的時候。
飛faiyu772 發表於 2020-05-21 10:18:00 原文
的確喺,可能我未夠慘,單親湊住兩個有過度活躍症嘅仔女,想換個環境,唔想活在過去出唔到來,但喺醫生唔肯幫我,社工叫我直接搵房署。

的確喺,可能我未夠慘,單親湊住兩個有過度活躍症嘅仔女,想換個環境,唔想活在過去出唔到來,但喺醫生唔...
崔妍 發表於 2020-05-21 13:49:36 原文
起碼你仲有地方住,不用煩有無瓦遮頭,已經比好多人好好了,加油??
新4
11/21收信皇后山邨

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖