香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2-3人公屋
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

thank
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 18# chuen488

你無講錯,"10萬8萬"分分鐘係唔連電器

回應  testerr

你講果然都係市區
市區 (包括港島及九龍)擴展市區 (包括東涌、沙田、馬鞍山、將軍澳...
beautyemily 發表於 2011-12-19 23:03:44

所以市區係九龍同港島, 咁而加派緊那些邨?

我講果D都係市區,你想派牛下,試下向房署要求囉
VickYeung 發表於 2011-12-20 00:48:51

怎樣可以要求?

回應  kevinfung1021

多謝你的提示,我見身邊啲朋友同親戚裝修,都唔係好豪華都十幾二十萬,啲物價係唔...
chuen488 發表於 2011-12-19 16:02:35

咁你放心定了...

現在油5樓下的承仔...有套餐.....5萬到...

等陣穩到就比你望下........

回應  kevinfung1021

多謝你的提示,我見身邊啲朋友同親戚裝修,都唔係好豪華都十幾二十萬,啲物價係唔...
chuen488 發表於 2011-12-19 16:02:35

1)全屋重新油 5合1 (開頭話唔幫我油天花,但係宜家又幫我油左@@←送既???)
2)全屋鋪磚+地腳線
3)全屋門吸嘴
4)廁櫃
5)廚櫃
6)廚房盆底櫃+櫃筒
7)廁所玻璃浴屏
8)廁所抽氣
9)保用一年
$18000

宜家差唔多搞掂,手工ok,快手
選好野,第二日即上沙開工.....超快@@
http://cyclub.happyhongkong.com/ ... 24361&extra=&page=1
有相睇

平有平做......

回應 20# 單飛媽咪

我就係未有身孕...

回應 23# testerr

SORRY, 我唔係好清楚, 因為我又唔係房署工作...

不過係網頁聽人講, 派緊油塘 紅磡果D, 香港都無新屋起

我自己覺得, 如房署派咩比你, 唔係太差就要啦...因為如果你放棄, 又要等下一次, 都要等多成半年架

回應  testerr

SORRY, 我唔係好清楚, 因為我又唔係房署工作...

不過係網頁聽人講, 派緊油塘 紅磡果...
beautyemily 發表於 2011-12-21 01:35:40

最少半年? 唔係嘛~
可唔可以係派之前向房署提出, 如果係要聯絡那一組?本帖最後由 testerr 於 2011-12-21 14:50:58 編輯

以家D新樓真系比之前D 舊屋村細好多....

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

如果你是輪候冊人士,請分享你的申請進程,謝謝! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖