香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 媽咪族群 » 我係單親媽媽~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...7
支持鍵盤翻頁

地下廚廁磁都有..唔整架啦..
不過屋細細..樣樣都要訂造..
人工材料又加哂價..
加埋電器..都要成十萬銀...
京子 發表於 2011-3-7 10:33

你舊屋無野可以搬過去用咩?
我上網見人地自己整膠地板好似唔太難......
來自紅磡邨,已買綠置居啟鑽苑
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你舊屋無野可以搬過去用咩?
我上網見人地自己整膠地板好似唔太難......
花拉 發表於 2011-3-7 11:16

我宜家住緊d傢俬太大件唔要得啦..
淨係搬雪櫃, 電視機咋, 地板上手已有我都唔舖過,
廚廁磁又用返上手,
全屋傢俬同廚櫃都要造過..

我宜家住緊d傢俬太大件唔要得啦..
淨係搬雪櫃, 電視機咋, 地板上手已有我都唔舖過,
廚廁磁又用返上手,
...
京子 發表於 2011-3-7 11:34

哦,你果間派果間公屋係有人搬走左既??

哦,你果間派果間公屋係有人搬走左既??
花拉 發表於 2011-3-7 12:06

係丫..唔係全新樓, 有好有唔好啦~

係丫..唔係全新樓, 有好有唔好啦~
京子 發表於 2011-3-8 11:27

哦,明白,咁都有d野可以用番既,慢慢儲到$先置其他野囉
其實有時我係度諗,d人住緊公屋,係咩情況下會搬走啫?

回應 25# 花拉

擠迫戶或高收入人士及其它原因
一個出賣勞力為口奔馳打工仔

哦,明白,咁都有d野可以用番既,慢慢儲到$先置其他野囉
其實有時我係度諗,d人住緊公屋,係咩情況下會搬...
花拉 發表於 2011-3-8 12:29

我問過管理員..佢話上手係買樓搬估喎..
但我度大約六七年樓咋..
我當新樓架啦~~

回應  花拉

擠迫戶或高收入人士及其它原因
KO.DR. 發表於 2011-3-8 13:00

明白

我問過管理員..佢話上手係買樓搬估喎..
但我度大約六七年樓咋..
我當新樓架啦~~...
京子 發表於 2011-3-8 13:46

六七年都好新啦

六七年都好新啦
花拉 發表於 2011-3-8 19:09

所以我都幾滿意..除左低層之外~~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖