香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 黎緊擴2會唔會審查完冇耐上樓呢??
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...5
支持鍵盤翻頁

回應 #18 debbyfung1015

係啦,唔知多唔多人因為東涌差不多而轉左出市區......我都希望水泉最後2座可以去多D,加埋東涌56區8百幾個單位再去多D.....等擴2條隊可以郁下。
呢2個屋村之後最快可能要等東涌39區那個了。
擴2....G1372
2015/05 藍卡
擴展派完火炭後大鑊了.....,冇大型屋村......我究竟要等幾多年?5年?6年?7年?8年?9年?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #20 hlin

睇見3期個平面圖直頭想喊,4座1個2-3人都冇,有冇搞錯,其實我都唔係好明點解成個水泉澳村,1人單位可以多過2-3人單位咁多
擴2....G1372
2015/05 藍卡
擴展派完火炭後大鑊了.....,冇大型屋村......我究竟要等幾多年?5年?6年?7年?8年?9年?

回應  hlin
睇見3期個平面圖直頭想喊,4座1個2-3人都冇,有冇搞錯,其實我都唔係好明點解成個水泉澳村,1人...
lolo1111 發表於 2016-08-18 12:49:55 原文

房署有申請人數和幾條既得利益人士隊既數據, 未要起多些3~4人囉!
申請人數中, 3人隊約莫60%, 加上2人隊等等下會生B, 所以3人隊等耐過2人架.
G1318
感謝主給我欣田安樂窩

回應 #23 kawaii1128

其實普遍好似3-4人單位都係多過2-3人,但就冇諗過4座1個2-3人都冇......本帖最後由 lolo1111 於 2016-08-18 13:34:54 編輯
擴2....G1372
2015/05 藍卡

回應  debbyfung1015
係啦,唔知多唔多人因為東涌差不多而轉左出市區......我都希望水泉最後2座可以去多D...
lolo1111 發表於 2016-08-18 12:47:01 原文

東涌開派會走咁好多人~
主要東涌始終唔係太多人鐘意,就返工返學等等原因.
係呀~擴展根住冇咩新公屋洛成
沙田石門又有排...

我自己如果派東涌都應該要.因為就快換政府,唔知佢到時會唔會真係5人家庭以上派兩個細單位.
如果佢真係洛實,咁一定會好影響2人隊~
個餅係得咁大~所以我成日講有得上樓好上樓~唔好諗太多啦真係本帖最後由 debbyfung1015 於 2016-08-18 14:08:32 編輯
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

回應 #25 debbyfung1015

如果前面真係咁多人唔鐘意,可以比我地後面唔介意個D上樓先就好了 (發夢中)
擴2....G1372
2015/05 藍卡

回應  debbyfung1015
如果前面真係咁多人唔鐘意,可以比我地後面唔介意個D上樓先就好了 ;020...
lolo1111 發表於 2016-08-18 14:06:58 原文

我反而覺得如果唔太介意東涌,會係上樓好機會~
競爭小麻~~太多人一聽到東涌走左~~ 本帖最後由 debbyfung1015 於 2016-08-18 14:12:51 編輯
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

東涌開派會走咁好多人~
主要東涌始終唔係太多人鐘意,就返工返學等等原因.
係呀~擴展根住冇咩新公屋洛成
沙...
debbyfung1015 發表於 2016-08-18 14:00:23 原文

5人家庭以上派兩個細單位   <---而家好似已經做緊...

5人家庭以上派兩個細單位
hugofong 發表於 2016-08-18 14:14:05 原文

唔係麻 ...咁真係派到唔差好要啦大家....
條隊只會長唔會短...

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖