香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 洪福邨 » 新公屋 - 元朗 洪福邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...264...2039
支持鍵盤翻頁

回應 #2631 uglyduck

新4唔係審到1250嗎?點解你1237仲未審
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #2632 kathy1018

因擴4轉來的

回應 #2633 uglyduck

Oh~I see

我新4未審查,1237……,如果我有幸派到祥龍不要,還有機會派到洪福嗎?因想孩子於屯門讀書,出屯門是否洪...
uglyduck 發表於 2014-10-23 14:31:00 原文

上水祥龍圍去返上水廣場應該要坐車
之後轉小巴返屯門
開車計你預半小時左右啦(車程無記錯$15.2一程)
洪水橋當然方便好多啦
只要行5-10分鍾就可以坐輕鐵本帖最後由 csscsh12 於 2014-10-23 15:49:16 編輯
等等等,有排等,幾時先上樓

回應 #2631 uglyduck

咁梗係屯門去洪水橋方便啦,有輕鐵有紅van.   上水返屯門返學你都咪話唔辛苦,俾我只會選擇綠van.
   但係你放唔放心俾小朋友搭果啲綠van?車手嚟架!
   如果真係住上水,我勸你不如同小朋友轉校好過,咁遠,好辛苦架!

回應  uglyduck
   咁梗係屯門去洪水橋方便啦,有輕鐵有紅van.   上水返屯門返學你都咪話唔辛苦,俾我只...
macymacy 發表於 2014-10-23 15:48:44 原文

同意
為左小朋友安全
如果你要左祥龍圍
都係幫小朋友轉校比較好
等等等,有排等,幾時先上樓

回應  kathy1018
    因擴4轉來的
uglyduck 發表於 23/10/2014 15:05 原文

擴4你個no.  唔知中唔中水泉澳

回應 #2622 23044

照你的分柝我派洪水橋機會大嗎?
到明年5月我都等左4年,果邊無我份的話?
或者要等到後年才可以上樓? 大埔,凹頭,元朗村.

新界3人

回應 #2639 desmondching

我希望真係如其他會員所講收返左好多適合3人既舊樓,咁你可能就有機會,唔系就機會渺茫,睇市區數據暫時都唔會開放轉區 另外你誤會左等4年呢個時間。我理解為2010年6月30藍卡到今年6月30,為等左4年,2010年7月藍卡計未超過3年未過4年。因為房處呢份報告只計到6月30

回應 #2633 uglyduck

你未審查,祥龍圍就難D,從轉字到合格至少都要2個半月,點來得及,洪福邨呢,就睇房處幾時俾你審查了本帖最後由 23044 於 2014-10-23 16:44:52 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...264...2039
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖