香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區6人 » 第二次派樓啦~~~~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...22...29
支持鍵盤翻頁

就係咁鋪左呢D布囉
kakawinwin 發表於 2018-03-15 20:56:11 原文

有冇掀開黎睇下??
可能都係水泥地, 如果係水泥地有可能係因為上一手係鋪木板
G1300, 市6
2012-2016 等..; 1/2017 拒峻泉轉市6; 8/2017 S0;
10/2017(S1) 收信5/11審查; 9/1/2018 補資料; 18/1/2018 S2; 29/1/2018 S3; 31/1/2018 S4;
3/2/2018 派彩輝邨高層; 9/2/2018 拒絕1次 15/2/2018 S2; 1/3/2018 S3; 2/3/2018 S4; 6/3/2018 收信寶達達中低層; 3/26/2018 簽收結束6年等待; 4/30/2018 裝修進行中, 預計6月底入伙
分享 分享 讚好人數:0查看名單

有冇掀開黎睇下??
antonyan0728 發表於 2018-03-16 09:11:52 原文

咁又冇呀,已經俾我老公入去睇相,仲攪咁多野咩
咁你下星期問下係究竟還原定翻新,等你消息,
我都諗緊問唔問主任好,但我上去睇到個張紙,係寫住空置單位翻新工程,但我望左封信,確實係有張表格俾我填,要翻新津貼或俾房署翻新,
你有冇呢張紙丫?本帖最後由 kakawinwin 於 2018-03-16 09:27:45 編輯
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層

有冇掀開黎睇下??
antonyan0728 發表於 2018-03-16 09:11:52 原文

同伴,我問左主任喇,佢都係話係還原,唔係翻新,
依然可以囉津貼,佢話津貼唔係用黎俾你裝修既,
係用黎維修,即係可能有D野壞左,你咪自己搵人維修囉,
佢地就唔包架喇,反正我地都成屋整架啦,所以咪囉津貼囉,
我都而家等緊佢通知我,幾時可以睇樓
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

同伴,我問左主任喇,佢都係話係還原,唔係翻新,
依然可以囉津貼,佢話津貼唔係用黎俾你裝修既,
係用黎維修,...
kakawinwin 發表於 2018-03-16 12:07:49 原文

太忙, 冇問到
咁...佢有冇講係咪永久唔包呀?定係1年後就包?
維修津貼又好, 租金津貼又好....對我地黎講....真只係等於"幫補"
G1300, 市6
2012-2016 等..; 1/2017 拒峻泉轉市6; 8/2017 S0;
10/2017(S1) 收信5/11審查; 9/1/2018 補資料; 18/1/2018 S2; 29/1/2018 S3; 31/1/2018 S4;
3/2/2018 派彩輝邨高層; 9/2/2018 拒絕1次 15/2/2018 S2; 1/3/2018 S3; 2/3/2018 S4; 6/3/2018 收信寶達達中低層; 3/26/2018 簽收結束6年等待; 4/30/2018 裝修進行中, 預計6月底入伙

太忙, 冇問到
咁...佢有冇講係咪永久唔包呀?定係1年後就包?
維修津貼又好, 租金津貼又好....對我地黎講.....
antonyan0728 發表於 2018-03-16 13:12:59 原文

我冇問到,諗住之後先問,
而且封信都寫明係一年內唔包,係呀,總之囉錢最實際本帖最後由 kakawinwin 於 2018-03-16 14:08:40 編輯
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

恭喜

有冇掀開黎睇下??

請問你有消息咩?可以上樓睇未呀?都個半月喇啵,我都好擔心我會延期呀,
上次我問主任時,佢都話起碼4月頭先記得,都唔知係咪真既,
今晚上去睇下有冇寫延期先本帖最後由 kakawinwin 於 2018-03-20 09:35:46 編輯
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

請問你有消息咩?可以上樓睇未呀?都個半月喇啵,我都好擔心我會延期呀,
上次我問主任時,佢都話起碼4月頭先...
kakawinwin 發表於 2018-03-20 09:33:47 原文

完全冇消息....我都唔知佢地搞乜....
G1300, 市6

完全冇消息....我都唔知佢地搞乜....
antonyan0728 發表於 2018-03-20 11:25:50 原文

唔係呀嘛,你仲唔打去問既,佢上星期又話今個星期,
大佬,都要請假架,唔係話請就請架啵
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

唔係呀嘛,你仲唔打去問既,佢上星期又話今個星期,
大佬,都要請假架,唔係話請就請架啵
kakawinwin 發表於 2018-03-20 11:48:34 原文

佢上星期話今個星期應該會有消息, 叫我唔好打去, 有消息佢會打比我, 當然我會響今個星期打比佢
@@"我同佢講左架喇之前, 我話你話OK, 我都要請假, 佢就話到時再約時間...屋邨主任愛理不理咁既樣, 其實我已好唔滿意
G1300, 市6

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...22...29
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖