香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角上邨 » 牛上新消息
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

● 彩盈 安妮公主 之家     ● 公主部落格    ● 3 月 29 日是公主的生日
分享 分享 讚好人數:0查看名單

當然只係重建戶睇樓啦..
佢都真係安排得幾急..用3日時間俾重建戶睇樓,當然早前D長者家庭呀,傷殘家庭呀,都已經睇左先啦..呢家睇既都係D普通家庭,屋企冇長者冇傷殘既...
我估睇完樓之後就好快有得分批安排重建戶搞入伙手續,不過我覺得都會係長者家庭同傷殘家庭搞入伙先...之後先俾普通家庭搞入伙....

張通告講,話房署已經收左入伙紙...各位牛下街坊...真係就快搬啦...好執定野啦...

回應 12# kiki630 的帖子
kiki630,  你有沒有 大房 及 細房 的呎吋 ???

大房=3房嗎?
細房係1人單位嗎?

終於都等到, 希望真係啦! 唔好再等了又等了!

原帖由 kiki630 於 2009-4-25 00:06 發表
大房=3房嗎?
細房係1人單位嗎?

不是, 系2房單位 ,  其中細房   2面wall  的呎吋 ,   thank

我見你 design 大房的床位 放近 wall , 但 wall  隔壁系電房 , 會不會好嘈 ????

同你房 單位 size  一樣 .

原帖由 wunbb 於 2009-4-25 09:44 發表

不是, 系2房單位 ,  其中細房   2面wall  的呎吋 ,   thank

不如你話幾多人單位
交幾錢租
有幾多平方米
咁樣會清楚 D

原帖由 2008-2009 於 24-4-2009 20:11 發表
25号咁上下開 始有信呀

幾月25號呀???

原帖由 wunbb 於 24-4-2009 20:45 發表
系全部人, 定系重建户 ???

我打過去辦事處...
佢話重建户同出面既申請者會同時間派信,唔會差好多~

原帖由 ac_ling 於 2009-4-25 10:02 發表

我打過去辦事處...
佢話重建户同出面既申請者會同時間派信,唔會差好多~

呢個真係好到爆嘅消息

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖