香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 版主唔該delete左呢個post
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 我係女仔 於 2008-7-12 18:23 發表

改裝咩都要填

要架咩?
無乜聽到有
分享 分享 讚好人數:0查看名單

青BB, 請問你張單側邊係唔係逐樣逐樣LIST 哂D 價錢出黎GA!? 我打算揾左朋友介紹果D師傅上去睇先, 如果傾唔掂都有機會揾斜路果3間AR...仲想請問可唔可以帶師傅上去樓睇GA? 有我帶住入得唔得? 洗唔洗要証先入得GA? 如果真係要証, 咁我係幾時先可以扐到果張師傅通行証? ;1604;  希望你會解答我咁多疑問LA...many many thx~~~;1599;

原帖由 ☆水☆ 於 2008-7-12 21:10 發表
青BB, 請問你張單側邊係唔係逐樣逐樣LIST 哂D 價錢出黎GA!? 我打算揾左朋友介紹果D師傅上去睇先, 如果傾唔掂都有機會揾斜路果3間AR...仲想請問可唔可以帶師傅上去樓睇GA? 有我帶住入得唔得? 洗唔洗要証先入得GA? 如 ...

側邊有d係備註.有d係價錢.
可以帶師傅上去睇
睇果陣要你
裝修果陣可以唔使你
果張證更係唔使咁快dum住
我都無dum

唔明再問

原帖由 *;`青bb 於 2008-7-12 21:29 發表

可以帶師傅上去睇
睇果陣要你
裝修果陣可以唔使你
我都無dum

唔明再問

我想問,如果我唔想搵承建商,自己搵人裝修,咁應該點同個主任講?
因為聽人地講,如果唔搵承建商做,搵出面d人黎裝修,就要話自己裝修,如果唔係就一定要你搵承建商..
唔知係唔係真有其事呢..?

原帖由 *;`青bb 於 2008-7-12 21:29 發表

可以帶師傅上去睇
睇果陣要你
裝修果陣可以唔使你
我都無dum

唔明再問

咁請問揾出面師傅裝修, 個師傅咪要有張証先入得ge
咁果張証係要幾時扐ga? thx

原帖由 unlimitedhei 於 2008-7-12 22:29 發表

我想問,如果我唔想搵承建商,自己搵人裝修,咁應該點同個主任講?
因為聽人地講,如果唔搵承建商做,搵出面d人黎裝修,就要話自己裝修,如果唔係就一定要你搵承建商..
唔知係唔係真有其事呢..? ...

唔使架
不過你搵人裝修果陣要去房屋處度拎張野黎填
跟住佢就會比張證比裝修d人

原帖由 ☆水☆ 於 2008-7-12 22:31 發表

咁請問揾出面師傅裝修, 個師傅咪要有張証先入得ge
咁果張証係要幾時扐ga? thx

係.無錯
幾時扔就唔清楚
但未裝修完就一定唔可以扔!

原帖由 *;`青bb 於 2008-7-12 22:39 發表

係.無錯
幾時扔就唔清楚
但未裝修完就一定唔可以扔!

Sorry....扐 = 取.....

原帖由 unlimitedhei 於 2008-7-12 22:29 發表

唔知係唔係真有其事呢..? ...
房署容許找個朋友裝修、
你可以找個朋友帶一張相、去拿張表填好、交俾個阿姐就得、張相會做個出入証俾你個裝修師傅、要填裝修的事項、好似用木間二間房、換大聽吊燈、其實做個樣、好求其、唔好填唔俾改的、(雖然好多人都做)、大家都做個形式、邊個會理你點樣。話就一個、其實几個人都冇人理。(may老公)

原帖由 may282 於 2008-7-12 23:58 發表
房署容許找個朋友裝修、
你可以找個朋友帶一張相、去拿張表填好、交俾個阿姐就得、張相會做個出入証俾你個裝修師傅、要填裝修的事項、好似用木間二間房、換大聽吊燈、其實做個樣、好求其、唔好填唔俾改的、(雖然好多 ...

其實做個樣、好求其、唔好填唔俾改的???????????

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖