香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 強積金&勞資權益 » 轉唔轉好??
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

物流好多都要經常OT..人工好睇經驗,冇經驗人工好奀...亦大部份都冇雙糧
分享 分享 讚好人數:0查看名單

Double pay 唔係照除12個月正常會有物流公司都好幸苦架又要輪更睇你做乜部門.
ricoyau 發表於 2012-9-12 21:57:47

自已走冇架, 我係做account 唔洗輪.

物流好多都要經常OT..人工好睇經驗,冇經驗人工好奀...亦大部份都冇雙糧
alcwing 發表於 2012-9-12 23:53:51

ot我知要, 不過佢有ot錢, 有double pay,福利同我衣加一樣. 只係遠左.

你好,如你好想升職,加人工既, 你去見左人地請你就做啦

假如你公司係12月之前唔要你,你Double Pay...
beautyemily 發表於 2012-9-12 23:22:37

我唔係想升, 不過人工一定要加, 我衣架公司同我講左唔會裁我,不過又同我講公司生意唔好加人工就........e道好處只係自由,對我來講番工近,因為我地美國公司, big boss係美國,我地做人做首飾.大家說係唔係冇前景......??//

1.首先睇下自已咩料先!
2.依家份工...人工ok?時間ok?做野ok?  如果ok的話(打死刀唔走住,你話我冇上進心刀係...
的士LOK 發表於 2012-9-12 22:54:26

人工衣家ok, 時間ok,做野ok,冇前景=有希望????我部門有2個不過我一個人做晒,唔緊要, 我生氣佢做野冇"中指", 日日冇記性, 成日講大話.

回應 9# 的士LOK

完全同意

回應 15# debby216

個個老細都一樣, 如果唔好彩這間老細一樣好衰, 捱咁耐為了什麼? 不要意氣用事

又係, 不過明天約左去見, 又係我要求家人介紹, 我都要去下, 至多見完話唔係我想搵囉!

回應 12# debby216

我公司自己走都有其實以你而家份工各樣都ok吾需要走呀我覺得物流尼行
   前境都唔係好好

回應  debby216

我公司自己走都有其實以你而家份工各樣都ok吾需要走呀我覺得物流尼行
   前境都唔係好好
ricoyau 發表於 2012-9-13 13:54:46
你公司好好自己走都有,勞工法係可以唔畀,你公司好人. 咁點算 ? 我一定要去見左先, 係家人介紹畀我架,我用咩直口好???

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖