香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 寬敞戶調遷 » 想問扔掉舊屋雜物可唔可以請人掉㗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

俾些錢人家賺好了,樓主顧住搬屋執野都周身吳得閒 加油呀!本留言最後由 helloeverybody 於 2021-12-26 15:38:27 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都有類似問題,自己一條友冇可能搬到咁多雜物。

我都有類似問題,自己一條友冇可能搬到咁多雜物。
harrysfwong 發表於 2021-12-26 22:49:36 原文
我覺得可以這樣試下
在自己幢大樓清潔的呀姐

你揀個有禮貌D既,  個相貌親切D既,

行近問:呀姐, 想找你清清單位內的物品呀!

如果呀姐說要睇睇先,

你就帶呀姐去單位睇下個情況

"這些全部都要清走的"

呀姐會望望,  心中會計算一個價錢,

呀姐開價,  (這是呀姐在工餘時,  額外的勞力同你搬物的。是辛苦錢)
樓主覺得接受的

就交呀姐去處理,

只要自己確定了那些物品是自己要的,
其他就清走

送去垃圾房的物品,若要去尋回

是很艱難的。

所以要小心的分類好
屋邨異地     風月同天
分享 分享 讚好人數:1查看名單

自己一個搬屋實在太忙了
上網睇d清屋公司好似好貴, 有冇平d㗎?
Babyonline 發表於 2021-12-25 15:36:39 原文
我覺得可以這樣試下
在自己幢大樓清潔的呀姐
屋邨異地     風月同天

我覺得可以這樣試下
在自己幢大樓清潔的呀姐
你揀個有禮貌D既,  個相貌親切D既,
行近問:呀姐, 想找你清...
安居62 發表於 2021-12-26 23:36:59 原文
多謝你嘅意見,我遲啲會落樓下問清潔姨姨先。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

友人喺清水灣某屋苑做清潔工,早2年有某位大台女藝人搬屋清傢俬,
聽佢講,搬既野唔算多,但個女藝人自動俾咗千...
busconcamp 發表於 2021-12-25 18:56:15 原文
佢地可唔可以清埋雜物架?D野多到唔知點掉

可以問坐頭攞清潔阿姐電話報價,但只係同你清雜物,如果有上下格床,要自己柝左先,比佢地丟,因為個D都係...
chiwing64 發表於 2021-12-25 23:37:37 原文
清潔阿姐可以清雜物架?係咪話屋企唔要果D叫佢地掉就得架喇?有好多WO...

影相..放上網睇下有無人要
terrytang78 發表於 2021-12-26 07:00:00 原文
貼上邊度呀?

俾些錢人家賺好了,樓主顧住搬屋執野都周身吳得閒 加油呀!
helloeverybody 發表於 2021-12-26 15:38:10 原文
如果唔太貴想比錢算喇,不過唔知佢地點清法呢?書,醬油刀碟果D.佢地掉唔掉架?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖