香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 豐和邨 » 和悅樓02室走廊闊度
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

恭喜C姐!等了四年…終於成功調遷。
*呢啲嘢關係到妳將來新生活是否順利?
**妳有權瞭解該單位,大門係咪...
飛faiyu772 發表於 2021-12-11 07:27:38 原文
我20號會去實地視察,只係宜家心急想知道
我接觸過嗰個和悅樓主任,感覺怕孭鑊。我同佢約時間睇樓,因為治療師放假要遲幾日先得,佢叫我自己打去解釋。我話你信叫我兩星期內同你約時間,冇話要我解釋。我話負責我個案個治療師放假我唔想,而且你deadline係17號前打俾你。佢20號返啦,約你20號姐,扣返星期六日我未過期喎。之後佢話打去問下先,我心諗咁多次,有次遲成個星期都冇叫我自己打電話解釋,多Q餘。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我接觸過嗰個和悅樓主任,感覺怕孭鑊。我同佢約時間睇樓,...
Kumiko1030 發表於 2021-12-11 09:56:25 原文
C姐:嗰個和悅樓主任,應該多謝妳先至啱!因為難得有機會證明佢嘅價值,竟然推三推四、乜都驚,點出嚟撈?

翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我接觸過嗰個和悅樓主任,感覺怕孭鑊。我同佢約時間睇樓,...
Kumiko1030 發表於 2021-12-11 09:56:25 原文
C姐應該今日/20號去視察,希望妳已經度清楚,和悅樓02室走廊嘅闊度。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

C姐應該今日/20號去視察,希望妳已經度清楚,和悅樓02室走廊嘅闊度。
飛faiyu772 發表於 2021-12-20 13:56:28 原文
電掣位改高又話唔得,鋅盤改低又話唔得。。。仲話冇得咁改。。。。

電掣位改高又話唔得,鋅盤改低又話唔得。。。仲話冇得咁改。。。。
Kumiko1030 發表於 2021-12-20 19:39:35 原文
C姐:即係走廊和大門的闊度合格?
建議向職業治療師求助,由事業人士出信俾房署,證明這些改動,主要係方便妳日後起居生活。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

建議向職業治療師求助,由事業人士出信俾房署,證明這些改動,主要係方...
飛faiyu772 發表於 2021-12-21 03:16:14 原文
走廊ok,但其實大門口窄過我宜家6寸。我講話我道木門有90cm闊冇人信。門口入屋要避囉,成日怕撞親

建議向職業治療師求助,由事業人士出信俾房署,證明這些改動,主要係方...
飛faiyu772 發表於 2021-12-21 03:16:14 原文
有啦,房署工程部條pk話唔改得,仲同埋個主任企埋一邊嚮到笑我治療師啲建議。然後我出咗聲之後佢就話,我改俾你,咁下一手點呢?之後我社工話佢嘅下一手起碼幾十年喎本留言最後由 Kumiko1030 於 2021-12-21 04:28:11 編輯

有啦,房署工程部條pk話唔改得,仲同埋個主任企埋一邊嚮到笑我治療師啲建議。然後我出咗聲之後佢就話,我改...
Kumiko1030 發表於 2021-12-21 04:16:25 原文
C姐:
不必理會嗰個主任嘅無知!
亦唔使佢提醒下一手點呢?
還原公屋是基本常識,
大不了就是補$甩身!
世上仲有咩係$解決唔到?
房署專門收養一堆井底之蛙。
    本留言最後由 飛faiyu772 於 2021-12-21 05:08:12 編輯
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

走廊ok,但其實大門口窄過我宜家6寸。我講話我道木門有90cm闊冇人信。門口入屋要避囉,成日怕撞親
Kumiko1030 發表於 2021-12-21 04:14:18 原文
C姐:大門入口嘅斜台係咪現成的?
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

C姐:大門入口嘅斜台係咪現成的?
飛faiyu772 發表於 2021-12-21 05:06:07 原文
我門口個斜台係房署送嘅。新屋冇斜台會升高地台做平佢

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖