香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » G1388 大家估下2022年年尾會唔會審查
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

屯門54區會幾時落成都未知 分分鐘又係22年尾派
running 發表於 2020-10-07 19:44:29 原文
咁延遲就真係冇得講,如果你咁講咁不如計埋佢拎埋來做隔離營,咁更加估唔到幾時有得派
G1406 3人 新界:17/6 S2
                         30/6 S4
                         5/7 收信和田邨極底層 ✅
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咁延遲就真係冇得講,如果你咁講咁不如計埋佢拎埋來做隔離營,咁更加估唔到幾時有得派
Nightkeeper1 發表於 2020-10-07 19:45:53 原文
而家講緊正常建築速度,只會有遲無早
新4
11/21收信皇后山邨

而家講緊正常建築速度,只會有遲無早
running 發表於 2020-10-07 19:51:13 原文
但樓主講緊審查,如果建築進度影響咗遲啲派樓,但審查好似未必會跟住延遲,所以佢遲幾耐有時真係會白等
                         30/6 S4

但樓主講緊審查,如果建築進度影響咗遲啲派樓,但審查好似未必會跟住延遲,所以佢遲幾耐有時真係會白等 ;0...
Nightkeeper1 發表於 2020-10-07 19:57:03 原文
所以估計唔到,不過佢中54區機會大既!
新4
11/21收信皇后山邨

所以估計唔到,不過佢中54區機會大既!
running 發表於 2020-10-07 19:59:11 原文
所以樓主嘅題目係問2022年尾佢可唔可以做審查,我個答案係2022年尾之前佢一定可以做到審查
                         30/6 S4

所以樓主嘅題目係問2022年尾佢可唔可以做審查,我個答案係2022年尾之前佢一定可以做到審查
Nightkeeper1 發表於 2020-10-07 20:18:24 原文
一定可以既!
新4
11/21收信皇后山邨

回應 #8 Nightkeeper1

新3.1374
2021.07.16轉S1  
2021.09.20審查
2021.10.29.S2
2022.01.20.首派皇溢高層!
2022.04.06拒絕重派皇樂,等皇溢!

回應 #8 Nightkeeper1

分析的?,我新3,號碼1372估計會什麼時候審查?會派皇后山不?
新3.1374

回應  Nightkeeper1

分析的?,我新3,號碼1372估計會什麼時候審查?會派皇后山不?
Kitty2018 發表於 2020-10-07 23:18:00 原文
而家距離你個號碼都仲有差唔多5萬個,我當唔計算大埔嗰700個單位咁少,基本上皇后山喺三人條隊要跳5萬個號碼應該唔係咁容易,不過之前聽過啲師兄師姐講欣田邨好似得3000-4000個單位都跳到3萬個號碼,所以世事嘅嘢又好難講,不過你個號碼都係預自己最遲點都係屯門54區,即係你等多唔使兩年左右都可以上樓,除非又做啲咩隔離營啦。
                         30/6 S4

回應 #19 Nightkeeper1

聽你分析???,真心歡喜!屯門54區有機??
新3.1374

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖