香港公營房屋討論區
主頁 » 本港基建與民生 » 強積金&勞資權益 » 洗碗工吃香,大家不如諗諗佢啦
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

呢個都係有少少因最低工資的影響,部份洗碗工轉去一些冇咁忙嘅工種!
歡樂香江幸運星

原來你指既貓公係老公,貓仔係你既仔,我上次以為你真係帶隻貓咪出黎玩~
MaggieWong 發表於 2011-12-25 16:46:45

差點笑C! 本帖最後由 carriewwf 於 2011-12-25 23:48:01 編輯
歡樂香江幸運星

回應 1# VickYeung

系呀 !! 我有個fd係做飲食業 ~~佢成日問我有冇人介紹 

雖然本港通漲高企,但餐飲聯業協會會長黃家和出席一電台節目時表示,相信今年聖誕節前後的餐飲營業額,會較...
VickYeung 發表於 2011-12-25 12:38:44

呢行成日要企(正常),
又要有氣力抬一盤盤很重的碗碟,
並不是外界明白...幾辛苦....
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

呢行成日要企(正常),
又要有氣力抬一盤盤很重的碗碟,
並不是外界明白...幾辛苦
mamachung 發表於 2011-12-26 13:14

唔辛苦點得世間財呀!
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

唔辛苦點得世間財呀!
VickYeung 發表於 2011-12-27 02:29:35

VICK大少咁識諗....但又唔識做...你真係財來自有方....
壓 傷 的 蘆 葦 、 他 不 折 斷 . 將 殘 的 燈 火 、 他 不 吹 滅 . 他 憑 真 實 將 公 理 傳 開 。(以 賽 亞 書 42:3)

VICK大少咁識諗....但又唔識做...你真係財來自有方....
mamachung 發表於 2011-12-27 12:07

你覺得唔識洗碗就搵唔到食?

你覺得唔識洗碗就搵唔到食?
VickYeung 發表於 2011-12-28 23:28:05

知你唔識洗碗搵到食...重大把野食 ...

知你唔識洗碗搵到食...重大把野食 ...
mamachung 發表於 2011-12-29 00:11

大把野食? 我又唔覺喎

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖