香港公營房屋討論區
主頁 » 消費情報 » 谷氣經歷 » 真黑仔遇到個冇料及不負責的裝修工頭 (賴生 )
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

順順利利啦
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數
分享 分享 讚好人數:0查看名單

順順利利啦
yee 發表於 2011-12-21 11:06:29

多謝妳的祝福

我都試過! 仲要係我搵俾娘家, 諗吾搵到咁既卜x師傅, 過左咁多年, 每次提起都俾爸媽鬧餐c.
小綿羊 發表於 2011-12-21 09:56:35

真係佢冇料又冇責任心, 跟進佢的工程跟得好辛苦及嘔血.......錯錯錯  

我都唔明佢匯景順X室內設計公司 – 賴生, ( 乜都唔識 , 都可以出來做 CF ).

請各位小心受騙 , 變了另一位受害者.......

mcmc 發表於 2011-12-21 00:38:53

無奈  

sammiu2000 發表於 2011-12-21 05:08:30

我除了鼻會噴煙, 我頭都會出煙囉 !  

老貓 發表於 2011-12-21 08:40:21

Thanks

呢d野好難避免中焦…間間公司都一樣,講就一定係天下無敵…但得唔得真係做落去先知…

回應 10# yayawu2828

大家要小心選擇CF呀 !
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

吾識都可以做cf,
好似我講個位, 佢做左10幾20年,
即使咁多年經驗, 手工仍然超渣.

最簡單的例子, 只係叫佢幫公司裝個抽氣扇,
佢可以裝左之後, 閂掣後外面塊蓋吾識合埋,
都算啦,
第二次,去另一個單位, 同樣係裝抽氣扇,
佢可以裝錯電線, 拖左成個月先整好,
但佢話自己有電工B牌喎~
真係吾知佢點考個牌,
識左佢咁多年都知佢做野吾店,
仍然搵佢係因為我老細貪佢收得平.

所以個咁差的CF一直有人請只有一個原因---平 !!!

我諗住叫佢去阿媽屋企睇睇ONLY,
點知阿媽真係用佢喎, 結果俾人鬧到狗血淋頭.

人地話搵裝修靠介紹,
你千期米信呀!!
真正睇過晒CF既手工先好決定.

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖