香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 要求清潔公司每日清潔各層垃圾和打掃地方!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

清理裝修廢料係業主同裝修師傅嘅責任,根本唔應該擺喺垃圾房或公眾地方,咁搞法管理公司請幾多人都清唔切

如果各自自律就少有問題出現

1個月清潔一次已經好好,我們蘇屋3個月才有人清潔

回應  petitrat

難道唔係?
你天真的以為呼籲大家系網上一人投一票就可以解決問題?
一齊衝到管理處穩人...
Miko35 發表於 2019-11-12 16:26:06 原文
歡迎你用你的方法??????

清潔屋苑竟有人反對???
henry96 發表於 2019-11-12 13:27:57 原文
仲有樣嘢好奇怪,有非本屋苑嘅人留言幫管理公司喎,究竟點解咧?

1個月清潔一次已經好好,我們蘇屋3個月才有人清潔
Yan1109 發表於 2019-11-12 23:57:50 原文
咁慘呀?我見好多公屋每日都每層去清垃圾架喎,如果d垃圾可以3個月先清一次,屋苑一定臭氣熏天⋯⋯點忍?

咁慘呀?我見好多公屋每日都每層去清垃圾架喎,如果d垃圾可以3個月先清一次,屋苑一定臭氣熏天⋯⋯點忍?
petitrat 發表於 2019-11-13 09:57:25 原文
垃圾就日日清,各層清潔就吾見影

垃圾就日日清,各層清潔就吾見影
Yan1109 發表於 2019-11-13 12:40:51 原文
我地而家係兩個多月連垃圾房都無人清呀!直到火燒垃圾房,管理公司先揾人清左一次咋!有d人入左伙,d家居垃圾都放入垃圾房架啦……都應該要清呀嘛
除左消防㓕火果陣沖干淨一座門口果個area嘅地之外,其他地方沙塵滾滾!真係一步一脚印? 太過浪漫...
分享 分享 讚好人數:1查看名單

因涉及屋苑住戶的利益,希望我地自己屋苑的人投票。
petitrat 發表於 2019-11-12 11:13:41 原文
請問而家投票結果係咪出現偏差?不是你的預期?其實,你出這個帖要講明,只係麗翠苑(綠置居)的業主才可以參與,就省卻不必要的麻煩。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖