香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 香港病咗, 好嚴重
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

不妨聽吓人哋專家嘅分析。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

分享 分享 讚好人數:2查看名單

香港就死,救返都冇藥醫。
Aping 發表於 2019-07-23 12:32:39 原文
唔駛担心:一鷄死就有一鷄鳴!香港係硬淨既;唔會比佢地两邊(飯民同建制)玩得死

回應  Brandon

距地追求的民主就是甘得来的
华仔仔籽 發表於 2019-07-23 08:54:23 原文
閣下(你)為追求自由丶民主丶上網不翻牆,千里迢迢逃難來香港!你這分鐘的言論自由,也得來不易,對嗎?在大陸你可以暢所欲言嗎?你敢嗎?
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:4查看名單

時代在進步,爲何要死抱舊思維?而家互聯發達科技先進而社會進步緊,就算北韓都不能拒絕進步,中國的科技資訊比香港仲先進,在經濟改革成功人民富裕後必定是政治上的開放改革,人地城市在進步,我地香港在内鬥糾纏一啖氣,若干年後我地被大陸一線城市超越抛離,二線城市趕上咁大家就一啖笑。唔好以爲我講笑,台灣就是一例子,廈門己靚過台北多多聲。
分享 分享 讚好人數:6查看名單

閣下(你)為追求自由丶民主丶上網不翻牆,千里迢迢逃難來香港!你這分鐘的言論自由,也得來不易,對嗎?在...
飛faiyu772 發表於 2019-07-23 15:18:54 原文
一針見血

時代在進步,爲何要死抱舊思維?而家互聯發達科技先進而社會進步緊,就算北韓都不能拒絕進步,中國的科技資...
cycream 發表於 2019-07-23 18:01:03 原文
外國一下唔賣精片, 唔提供android, 華為就呱呱叫, 好先進
台積電精片可造到5微米, 甚至3微米, 連intel都服咗佢, 大陸同台灣點比先
大陸連光刻機都冇, 就算畀一部你都未識用, 科技先進?
起個全世界最大嘅天文鏡, 起完先發覺冇人識控制, 要全球招人, 卻冇願意做
大陸到處都見假老麥, 假啃得雞, 假奈克, 假佐敦, 假意法名牌, 算唔算祟洋?
愛國愛到連日本廁板都抬晒返中國?
愛國就用國貨, 唔好用潛水艇去澳洲搬奶粉, 唔好買美國大豆本留言最後由 chanster 於 2019-07-23 20:28:22 編輯
分享 分享 讚好人數:5查看名單

外國一下唔賣精片, 唔提供android, 華為就呱呱叫, 好先進
台積電精片可造到5微米, 甚至3微米, 連intel都服...
chanster 發表於 2019-07-23 20:28:06 原文
閣下係一個全球化的文盲。好似學生為何不去赚錢,工人爲向不去種田,教師為何不去工廠生產。解釋到未?至於中國是否無本事,但世界工廠,經濟總量全球第二不是造假的,無能力如何達到不用再辯吧
分享 分享 讚好人數:7查看名單

歡樂香江幸運星

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
十分抱歉!本帖子已被關閉。

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖