香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區4人 » 詳細審查
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

這個時候遲派好過早派,向好的想 呢兩日 市4都派得吾好
G12946  市4  S1  5月28日見主任 8月8日 S2   1月17日 S3  1月18日S4   1月22日 順天邨 1月28日 拒絕
2月23日 S3  2月26日 S4  3月1日 鴨利洲邨 3月7日   拒絕
3月30日 S2 4月16S3  17S4 24收信特殊單位不計一次,會拒絕❌博最後一次
6月3日 最后牛頭角上邨
分享 分享 讚好人數:1查看名單

向好嗰方面諗,齊齊等麗翠
dragon00 發表於 2019-03-13 10:40:19 原文
驚拖吾到3個月等麗翠呀呀。。。。秀潤就應該月尾開派了
G129
  市4     
14/5/2018,見主任 ,
3/10/2018,  ->S2
22/5/2019,麻雀雖小的平租金安樂窩小籠屋
分享 分享 讚好人數:0查看名單

這個時候遲派好過早派,向好的想 呢兩日 市4都派得吾好
溜之大吉 發表於 2019-03-13 10:55:04 原文
係,暫時只能安慰算不幸中之小幸了
G129
  市4     

但我5月先夠一年丫?而且房署唔派屋我地都無辦法,又唔係無屋喔!玩死人。
Nicolali 發表於 2019-03-13 09:01:59 原文
我首次都已經審咗接近5個月先通過,10月先S2...才4個月,又中審
G129
  市4     

係丫,唔知等幾耐?你收左信未丫?要唔要交資料丫?好煩,搞黎搞去
Nicolali 發表於 2019-03-13 10:45:15 原文
我月頭已收到佢話中抽查的信,暫時2個星期,未有任何電話同信件收到話要補乜資料。希望順利通過就好了
G129
  市4     

係,暫時只能安慰算不幸中之小幸了
幸運星1010 發表於 2019-03-13 11:01:20 原文
對,祝大家都好運
G12946  市4  S1  5月28日見主任 8月8日 S2   1月17日 S3  1月18日S4   1月22日 順天邨 1月28日 拒絕
2月23日 S3  2月26日 S4  3月1日 鴨利洲邨 3月7日   拒絕
3月30日 S2 4月16S3  17S4 24收信特殊單位不計一次,會拒絕❌博最後一次
6月3日 最后牛頭角上邨

對,祝大家都好運
溜之大吉 發表於 2019-03-13 11:11:56 原文
係呀,一定要有好運俾我哋呢批2派3派的啦
G129
  市4     
分享 分享 讚好人數:1查看名單

應該依家係多呢个程序,我減人后又再加人,我審查佐合格,后暂緩,解凍後都變S1,上樂富問他話唔使再審查了,都唔知真定假,等緊s2已二个幾月了
藍卡1300市3,2012.2申請,
2019,4.26派興民,25方(拒絕)
2019.5,22順安24方(拒絕)
2019.6.20彩雲一邨(凶宅)
2019.7.25麗翠苑

我首次都已經審咗接近5個月先通過,10月先S2...才4個月,又中審
幸運星1010 發表於 2019-03-13 11:02:54 原文
我首次都補左幾次資料,差不多3個月先合格。
一家四口安居樂業過日子!

我月頭已收到佢話中抽查的信,暫時2個星期,未有任何電話同信件收到話要補乜資料。希望順利通過就好了
幸運星1010 發表於 2019-03-13 11:08:30 原文
係未想拖下時間,感覺又做左野,
一家四口安居樂業過日子!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖