香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市5人 » 問擴5派咗滿東嘅朋友
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我係滿康超高層,應該忍痛拒絕。。。因為一湊3要上落收車。。。出市區返學。。。所以。。。真係唔捨得。。...
floriawoo 發表於 2018-09-01 16:01:52 原文

我同你個案差不多,不過我派低層 但岩岩先有個細出世,真係好想近返娘家 一湊三好吃力呀
G1274擴4—3/2018加做擴5,擴4時派荔瑤(加名唔當3次)6月轉s2,7月12派禾輋 電話拒絕
希望派葵芳一帶8月28收信滿東5樓 4/9拒絕 2x/9 s2 6/10碩門瑞碩低層
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都係派滿東超高層,想睇完實樓先決定。地區離市區太遠啦!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #1 bearkate
市區嚟緊大把靚貨好過碩門,冇咩吸引力吸引市區人轉過嚟
擴→市4 G1320  
2019特快成功畢業

我同你個案差不多,不過我派低層 但岩岩先有個細出世,真係好想近返娘家 一湊三好吃力呀
Xddsuki 發表於 2018-09-06 01:17:53 原文

我最細得3個月。。。距離地鐵要轉車。。真係。。。唔可以。。
G1312 市5 (2018/01轉5人)2012/09 由單人轉家庭
2017/01 P012*** 2017/12 P0068**
2018/06 S1轉擴5 2018/07 S2
28/08 S4滿東高層 6/09轉拒絕字
特快** 2018/12 P0018**

我最細得3個月。。。距離地鐵要轉車。。真係。。。唔可以。。
floriawoo 發表於 2018-09-08 09:44:38 原文

我果個岩岩滿月宜家帶住佢再送2個返學都論論盡盡 如果再入到咁入 都唔知要早幾多起身希望第三次有奇蹟啦
G1274擴4—3/2018加做擴5,擴4時派荔瑤(加名唔當3次)6月轉s2,7月12派禾輋 電話拒絕
希望派葵芳一帶8月28收信滿東5樓 4/9拒絕 2x/9 s2 6/10碩門瑞碩低層

我係滿康超高層,應該忍痛拒絕。。。因為一湊3要上落收車。。。出市區返學。。。所以。。。真係唔捨得。。...
floriawoo 發表於 2018-09-01 16:01:52 原文

我都係一湊三,1歲,3歲,5歲。
我滿康7樓無要。希望齊齊中石門啦!
單人u022(加人後改為G1276)現時5人

1月審查->7月頭補齊交文件->7月26日派第滿東7樓->X
9月28日s3->10月2日s4->10月5日收信碩門二期,心滿意足

我都係一湊三,1歲,3歲,5歲。
我滿康7樓無要。希望齊齊中石門啦!
Puppetmi 發表於 2018-09-08 16:28:00 原文

你no.好前,好大機會
我細個兩個2歲半同5歲
剛好要報幼稚園同小學
好想快快知派邊本帖最後由 bearkate 於 2018-09-08 19:13:09 編輯
G1309xxx 擴5
30/8 第一派滿東   4/9電話拒絕   7/9網上轉拒絕字
15/9 轉s2     23/10 市暫緩中      16/11 擴市s2     22/11 直接s4
24/11 收信碩門

我果個岩岩滿月宜家帶住佢再送2個返學都論論盡盡 如果再入到咁入 都唔知要早幾多起身希望第三次...
Xddsuki 發表於 2018-09-08 11:15:29 原文

你no.好大機會碩門
如果要葵芳個邊可能要特快
G1309xxx 擴5
30/8 第一派滿東   4/9電話拒絕   7/9網上轉拒絕字
15/9 轉s2     23/10 市暫緩中      16/11 擴市s2     22/11 直接s4
24/11 收信碩門

你no.好前,好大機會
我細個兩個2歲半同5歲
剛好要報幼稚園同小學
好想快快知派邊
bearkate 發表於 2018-09-08 19:12:50 原文

我都希望啦,我大女都報小學。
祝願我地都心水樓。
單人u022(加人後改為G1276)現時5人

1月審查->7月頭補齊交文件->7月26日派第滿東7樓->X
9月28日s3->10月2日s4->10月5日收信碩門二期,心滿意足

你no.好前,好大機會
我細個兩個2歲半同5歲
剛好要報幼稚園同小學
好想快快知派邊
bearkate 發表於 2018-09-08 19:12:50 原文

同你一樣,今年揀小學。。。
G1312 市5 (2018/01轉5人)2012/09 由單人轉家庭
2017/01 P012*** 2017/12 P0068**
2018/06 S1轉擴5 2018/07 S2
28/08 S4滿東高層 6/09轉拒絕字
特快** 2018/12 P0018**

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖