香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 裕泰苑 » 東涌【裕泰苑】實地影,起咗一層咁大把!(2018.04.28)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

上個月去都未睇到露台, 而家就起咗
分享 分享 讚好人數:1查看名單

上個月去都未睇到露台, 而家就起咗
SLLAM 發表於 2018-04-29 21:25:21 原文

要俾錢買既露台
個廳細左
分享 分享 讚好人數:0查看名單

起得一層好大成就了,將來會好快起到40層樓高,附近仲有滿東邨 呢度會好熱鬧

想買東涌裕泰苑既,
一定要有心理準備,
而且要俾時間東涌慢慢改善配套,
就好似當年既將軍澳&大圍咁。 ;0...
mimemike85 發表於 2018-04-29 20:42:14 原文

好靚嘅包包
師兄真係一個好老公! 本帖最後由 Yywong 於 2018-04-29 22:21:02 編輯

其實嚟緊綠置居恆常化,多咗選擇,若不是被迫遷,真的唔好急! 真係要喜歡的才好買!

好靚嘅包包
師兄真係一個好老公!
Yywong 發表於 2018-04-29 22:20:01 原文

東薈城名店倉,
真係好平,特價3.8折,

老婆鍾意,又話隻色好靚,
咁咪慢慢買囉。 本帖最後由 mimemike85 於 2018-04-29 23:20:51 編輯

其實嚟緊綠置居恆常化,多咗選擇,若不是被迫遷,真的唔好急! 真係要喜歡的才好買!
Yywong 發表於 2018-04-29 22:23:49 原文

大家都係綠表,梗係買市區,
東涌唔會諗,一定唔會買。

屋企人而家預左下期居屋,
黃遠輝會減綠表比例,
會少過5成綠表。
所以下期何文田會更難抽中,
一嚟多人爭,二嚟少左綠表配額。

屋企人都覺得今期綠置居喺麗智邨選址幾好,
如果買唔到 啟朗苑/凱樂苑 2018居屋,
就買麗智邨綠置居,
唔再等下期何文田居屋。本帖最後由 mimemike85 於 2018-04-29 23:21:38 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

裕泰苑交通不方便,早上上班無辦法。但如果夜回家,地鐵停止,巴士也停止服務,那怎麼辦,行回去好無安全感。
G-1310於2012年中申請擴展市區兩人家庭房屋
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖