香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 今日交綠表遇到阻滯...
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

今次抽吾到,年尾有得抽綠置居,如果真係響麗智邨嗰度,咁都吾錯。
分享 分享 讚好人數:4查看名單

今次抽吾到,年尾有得抽綠置居,如果真係響麗智邨嗰度,咁都吾錯。
Asia133 發表於 2018-04-10 00:33:11 原文

唔該哂你,只能怪自己準備唔夠啦....
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唔該哂你,只能怪自己準備唔夠啦....
K.felix 發表於 2018-04-10 00:58:37 原文

一係你自己用白表單人申請,抽中左再除名,當然白單應該只有東涌可揀,試一下無妨。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

立刻幫家姐除名,問下屋邨辦事處趕唔趕得切同時再入綠表,若果趕唔切,你同媽媽用白表抽!我有朋友同你差不多情況,昨天去辦理,就話趕得切!本帖最後由 Yywong 於 2018-04-10 08:15:32 編輯
分享 分享 讚好人數:3查看名單

馬上除名

立刻幫家姐除名,問下屋邨辦事處趕唔趕得切同時再入綠表,若果趕唔切,你同媽媽用白表抽!我有朋友同你差不...
Yywong 發表於 2018-04-10 08:13:58 原文

但如果媽媽係戶主未必可以抽白表wo

本來公屋係一家三口住(阿媽,家姐,我),我家姐剛結婚但未除戶籍,去交表時辦事處d人要求我填埋姐夫資料落去,同...
K.felix 發表於 2018-04-09 23:51:31 原文

唔關事,
主要係唔俾你一家人分開申請

塞翁失馬,焉知非福。下次綠置居更平。
公屋路人街坊
分享 分享 讚好人數:2查看名單

除家姐戶籍可能變寬敞戶要搬細單位。加姐夫入公屋戶籍要先刪除佢嘅居屋戶籍,同埋可能要俾倍半或雙倍租。自己衡量完再作決定。

立刻幫家姐除名,問下屋邨辦事處趕唔趕得切同時再入綠表,若果趕唔切,你同媽媽用白表抽!我有朋友同你差不...
Yywong 發表於 2018-04-10 08:13:58 原文

啱啱問左,原來真係可以,即刻搞先! 感激!!~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖