香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 銀河苑 » 彩興賣曬了,揀吾揀梅窩好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #10 潘yoyo
幼稚園得1間, 其他國際, 最平4100未包雜費, 小學去東涌, 50分鐘巴士(上左巴士計), 一係出中環小學....但好似最近連船都要1小時30分先到灣仔可能要1HR45MINS 先到軒尼詩官小.....船費每人583 1日1次來回
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #11 潘yoyo
所以希望有彩興....梅窩我老婆又唔中意....好煩呀...好煩呀....快D1日知結果未好
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  潘yoyo
所以希望有彩興....梅窩我老婆又唔中意....好煩呀...好煩呀....快D1日知結果未好
edgartkw 發表於 2017-09-14 15:41:52 原文

我以為C兄你已經揀左樓丫
市4G1308、2012年七月藍卡,17/9/2019轉s4.,20/9/2019首派興華二邨拒絕,11/10二派九龍灣啓業村啓寧樓

回應  潘yoyo
edgartkw 發表於 2017-09-14 15:41:52 原文

系丫,真的好煩,諗知賣吾到彩興都揀梅窩丫,都叫做上左車丫,但諗到梅窩配套措施吾好,又心大心細
市4G1308、2012年七月藍卡,17/9/2019轉s4.,20/9/2019首派興華二邨拒絕,11/10二派九龍灣啓業村啓寧樓

如果係為小朋友就更加唔應該要梅窩啦!小朋友上學會好辛苦,回到家都無精神温習做功課啦!其實現在各區都同期起緊很多居屋,下期的屋苑地區數量都更好!
有時候希望就在轉角,可能塞翁失馬焉知非福呢!
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應 #9 潘yoyo

冇小學.......仲要冇校車.....所以住梅窩我老婆要做兼職無得做全職...要送個女返學~本帖最後由 edgartkw 於 2017-09-14 15:57:45 編輯

如果係為小朋友就更加唔應該要梅窩啦!小朋友上學會好辛苦,回到家都無精神温習做功課啦!其實現在各區都同...
lylgary 發表於 2017-09-14 15:54:25 原文

你講得啱,希望在轉角

勉強冇幸福……

回應  潘yoyo
冇小學.......仲要冇校車.....所以住梅窩我老婆要做兼職無得做全職...要送個女返學~
edgartkw 發表於 2017-09-14 15:56:21 原文

梅窩唔係有間"梅窩小學"咩?
銀蔚

回應 #9 潘yoyo

離島區校網http://www.myschool.hk/primary-school/Islands-District
梅窩幼稚園分佈
https://www.myschool.hk/kg/district.php?did=18&aid=119

梅窩小學
   http://www.mws.edu.hk/

參考: 我有朋友住平洲,每天花1.7小時去柴灣上學

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖