香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 派樓時需要再交入息嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

但係需要咩時候交,收匙時交定係派樓收信時比限期交呢??
入息又係計最近既一次出糧計??
多謝分享文件,我係文件上睇到,入息係咪可以六個月或者一年都得,有無需要其他要求先可以選擇交一年入息呢??
G1288XXX
2011/9 藍卡
2013/11 審查(擴2)
2015/5 擴3
分享 分享 讚好人數:0查看名單

咁係咪有機會唔需要交入息証明呢??
G1288XXX
2011/9 藍卡
2013/11 審查(擴2)
2015/5 擴3

回應 #2 roomho987 有冇叫你填上一年花红或双糧
市4, 12*****,8月見主任,9月S2,10月4日S3,10月6日S4,10日收信派~蘇屋荷花

回應  roomho987 有冇叫你填上一年花红或双糧
等待人 發表於 2018-01-13 15:47:09 原文

當您收到攞鎖匙信, 跟住信裡的日子, 當天去到 辦事處, 登記咗之後, 職員會帶您到所派的樓層 look look , 參觀完, 落返辦事處, 要屋嘅話, 職員會幫您辦手續, 您收派樓信時, 信裡有一份文件, 叫您填返入息 同總資產, 您只要記得, 您審查時所填嘅 銀碼, 照樣填返落去就得啦, 其它唔識填嘅, 到時問職員怎樣填, 佢會好樂意教您填  

等待人 發表於 2018-01-13 15:47:09 原文

攞鎖匙信份文件, 無叫填花紅 同 雙糧 , 只有叫您填 總資產 和 薪金

當您收到攞鎖匙信, 跟住信裡的日子, 當天去到 辦事處, 登記咗之後, 職員會帶您到所派的樓層 look look , ...
roomho987 發表於 2018-01-14 10:05:33 原文

如果正好收樓的月份出花紅,怎麼填寫?
u0281xxxx,市區3人
G12954至12988
1月25轉s3
1月31轉s4 2月1號和泰

如果正好收樓的月份出花紅,怎麼填寫?
xiaohang123 發表於 2018-01-14 10:31:30 原文

都話填返 審查時嘅銀碼, 不用驚  , 到時您收到 派樓信嘅文件就知, 呢份文件唔會好似審查時咁細緻, 不用驚

都話填返 審查時嘅銀碼, 不用驚  , 到時您收到 派樓信嘅文件就知, 呢份文件唔會好似審查時咁細緻, ...
roomho987 發表於 2018-01-14 10:53:54 原文

我驚到時間唔記得審查時的銀碼
u0281xxxx,市區3人
G12954至12988
1月25轉s3
1月31轉s4 2月1號和泰

細看文件右手邊 兩欄, 只需要填返您見主任審查時嘅數目就可以!

我驚到時間唔記得審查時的銀碼
xiaohang123 發表於 2018-01-14 11:03:33 原文

咁就幫唔到您 , 唔好填太大個數字, 佢會問您攞 証明嚟睇, 因為個職員手上個 file 係您見主任審查時嗰個file, 職員會睇返舊 file 嚟對您攞鎖匙個份表格, 所以 如果您記得就好了

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖