香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 新2 天倫樂 G1296xxx 欣田機會係咪好微?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

兩難
鄧aunti 發表於 2017-04-26 14:27:55 原文

所以依家我都好煩惱
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  plus2222
    唔好介意我咁講, 我自己個人覺得 ,你岩岩第2次就算唔要蝴蝶邨都未必拖到佢派欣田, ...
涼粉妹pill 發表於 2017-04-26 14:39:06 原文

如果派到朗善就最好,我依家就係租朗善對面既村屋。哩到方便我返工,又習慣哩到既生活。我有寫過信去,叫做表達下意願,我知無咩用。但唔知水尾我大唔大機會?

好似係23,我要返去check返d信先
plus2222 發表於 2017-04-26 17:54:13 原文

THX^^~因為我係到諗如果你唔要可能有機會會派到比我
有冇去實地睇過?
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

以你派得咁快既速度,應該等唔到欣田,分分鐘5月又派
阿貓Cat 發表於 2017-04-26 17:26:10 原文

其實我都預佢應該好快會再派俾我,如果我今次唔要。我想搏派元朗,天水圍,但我爬文知機會無咁大,見欣田新落成應該多d機會可以試,只怕等唔到就用曬三次。

回應  plus2222
睇自己需要
Mr楊 發表於 2017-04-26 13:53:06 原文

我會去睇睇先既,睇左再作決定

THX^^~因為我係到諗如果你唔要可能有機會會派到比我
有冇去實地睇過?
debbyfung1015 發表於 2017-04-26 18:00:53 原文

不客氣
我爸去咗睇周圍環境,但無入屋睇。
好似隔離有個街市仔就無咩了。

不客氣
我爸去咗睇周圍環境,但無入屋睇。
好似隔離有個街市仔就無咩了。
plus2222 發表於 2017-04-26 18:13:25 原文

噢..我以為你有入屋睇,其實佢寄得信比你係唔係姐係番新曬間屋先寄信比你?
新2  G1302xxx  2005年單人   2012年5月轉2人
2017年7月31正式有自己家~~派中心水樓~友愛村,YEAH\^V^/

回應 #1 plus2222
等係博多一次喇,可能博到朗善貨尾
G1278 新3

噢..我以為你有入屋睇,其實佢寄得信比你係唔係姐係番新曬間屋先寄信比你?
debbyfung1015 發表於 2017-04-26 18:20:25 原文

無入屋,因為本身唔鍾意個度,之前去過同住附近既朋友都覺得個到氣氛怪怪地。其實收信已經想拒絕,但阿爸都去視察過周圍,最終都係拒絕咗。

分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖