香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 冷知識 » 如何知道自己幾時死?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

笑死我
肥虎
你信唔信
人真係會 ……
臨死前會突然龍精虎猛?
俗語話的回光反照!
記...
yee 發表於 07/12/2015 19:31 原文

我信会,,阿嫲臨走前二天,嗌要出院,佢斷续地住左4年医院,,,仲话有个阿伯係床边,,仲叫讵走开,,,,有人見到有個阿伯企响处,,黑三库鞋,,,原来係阿爺,早廿年走左,,但樣子仍会老,二天后,嫲走了,有人见到爹拖住嫲走

做咩諗埋啲咁嘢!?
jackiechan5033 發表於 2015-12-07 20:31:45 原文

黑洞又幾大?宇宙到底有冇盡頭?綁鞋帶綁左定綁右先?人死後會去邊?…….我都會諗
分享 分享 讚好人數:0查看名單

知道自己死期係最痛苦!寧願訓住去

我信会,,阿嫲臨走前二天,嗌要出院,佢斷续地住左4年医院,,,仲话有个阿伯係床边,,仲叫...
我是傻的别怪我 發表於 2015-12-07 20:34:41 原文

其實我重複睇你寫的野幾次
我好感動的
因為我們出世
有自己父母守護我們
到自己行到人生終結
亦有伴侶守護自己
一起去另一個世界
人生在世 血濃於水
更加警惕大家
珍惜身邊一切的
人與物
一講起生離死別
總有無限感想……
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

回應 #14 yee

所以呢,珍惜眼前人物,,珍惜呢個级喇

回應  yee
    所以呢,珍惜眼前人物,,珍惜呢個级喇
我是傻的别怪我 發表於 2015-12-07 21:56:21 原文

當然珍惜啦
可以比我“噴口水”
睇我幾多野講
我在呢度蒲咗4年幾喇
只希望 唔好為經理
添煩添亂就好了
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

當然珍惜啦
可以比我“噴口水”
睇我幾多野講
我在呢度蒲咗4年幾喇
只希望 唔好為經理
...
yee 發表於 07/12/2015 21:59 原文

我是傻的别怪我 發表於 2015-12-07 22:02:19 原文
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

扩四: g1214xxx 8/10 2014收信 终於结束了七年的轮侯时间   !

阿彌陀佛
安達邨=兄弟邨?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖