香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 香港病咗, 好嚴重
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...16...24
支持鍵盤翻頁

回應 #68 lamchauho

英國咁好,不如,你移民啦,係度9up乜啊,你老豆阿爺祖先dL毛金色架?
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #151 王SW

又多隻癲狗 咪煩我
武德訓 Zz...
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  王SW

又多隻癲狗 咪煩我
lamchauho 發表於 2019-07-30 11:30:35 原文
有地民主質素可以?民主義士
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #148 飛faiyu772

血濃於水 庫房捐錢上去就有份 落未聽過 我未婚前交税五位數 庫房係港人血汗 九七後 歸中共 煌蟲一到 食老中 上公屋 稅未交過 著數多多 仲吾満意 港人頂住中氣 正苦咁行 你我冇符 只能無奈 講番公屋同六千元 你聲聲匪國 正路吾要匪國優惠 所以條友寸你 咪住公屋 因公屋都係庫房錢 佢懶過鬼 吾做功課 你寫明吾住公屋 佢衰咗 跟住你玩解剖 應承你 一剖之下 所有公屋 公院 六千元 兩蚊坐車 都係庫房錢 卽匪國優惠 你口不對心 就天打雷劈 全家富貴 咁你即刻認有攞 咁咪好囉 為咗落台 你留一條尾 大家都攞庫房錢 即係匪國優惠 人地就DNA跪低咁攞 你就理直氣壯 叫做收正苦賠償比你 果然一流 厚顔 李宗吾 後繼有人
菩提本無樹

你地以爲大陸遊客有無交税比香港政府?

回應  lamchauho

英國咁好,不如,你移民啦,係度9up乜啊,你老豆阿爺祖先dL毛金色架?
王SW 發表於 2019-07-30 04:33:45 原文
大陸咁好,不如,你返去啦,係度9up乜啊,你老豆阿爺祖先dL毛紅色架?

回應 #155 cycream

交咗乜嘢稅?你有冇交過?交咗幾多?
祇係大陸人嚟?香港人無上去?計花錢,香港人上去花嘅總數仍然比較多,香港人上去開廠交嘅稅也不少。本留言最後由 andycym 於 2019-07-30 21:03:33 編輯

回應  cycream
交咗乜嘢稅?你有冇交過?交咗幾多?
祇係大陸人嚟?香港人無上去?計花錢,香港人上去花...
andycym 發表於 2019-07-30 20:58:11 原文
哦哦,我有交税要報你知?出示税單? 每個人在香港生活無形中就交左税,商舖幫你交的。所以和氣生財,成日叫大陸人無落來,機場叫外國人無來旅遊又係度講自已交税是特首警察的父母主人。你地到底要自大到幾時?騎劫我地其他納税人都幾時?大陸果邊都無叫香港人唔好返鄉下,仇恨得你地一邊,人地拼經濟多過拼口水

回應 #158 cycream

我無講過叫大陸人唔好落嚟,不過你呢個喜歡老屈和搬弄是非嘅人,祇會增加矛盾。而且,有啲嘢唔係錢買到嘅,唔好貪圖近利。本留言最後由 andycym 於 2019-07-30 21:25:40 編輯

回應  cycream

我無講過叫大陸人唔好落嚟,不過你呢個喜歡老屈和搬弄是非嘅人,祇會增加矛盾。
andycym 發表於 2019-07-30 21:22:15 原文
我話你地,個個戴口罩誰認得?惟有講你的,明未?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...16...24
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
十分抱歉!本帖子已被關閉。

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖