香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 如果可以提供 擴2 實際 調查及 配房去到咩No.可以做個表。
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  kathyeung
    我宜家都系2人。唔通你做人啊爸啊媽唔會為自己子女打算。
咁我冇野講羅。
所謂ga香...
zhongsina04 發表於 2013-11-01 09:46:34

唔會為自己子女打算的這類人,只會自私地為了目的而去做,,唔理會結果點,甚至乎難聽講自生自滅,但我睇唔出你有打算過
分享 分享 讚好人數:0查看名單

佢就係有一對通透既眼窩先睇到你係X定係X(唔知道我打X係咩就返去睇下糖心風暴啦, 你要做港人你要追下港劇...
kawai1901 發表於 2013-11-01 09:56:25

我好多謝距讚我有個通透既眼窩, 但我擔心我地D 用詞+口語,她會唔會睇唔明呢?

回應  kawai1901
    咁你一定系x啦。~
不分是非。比d中國人笑話系你ga事。唔好拉賣我。
雖然中國在香港...
zhongsina04 發表於 2013-11-01 10:21:09

教你一D 香港詞: 唔好拉賣我, 無人拉你,無人賣你, 只係唔好拉

你連小小的中文都說不好,還說是中國人,丟架的是你啊
常說兩地人應該包容,諒解,但你們的態度怎令我地去包容呢,你說人家是喪狗吠,那你呢? 你態度好嗎?你言詞好嗎? 先出口傷人,不如想想點解他人會咁講你"地"啦,
外來人到他人地方,還聲大夾惡,癲倒是非, 人地會包容嗎?
你有無見過香港人會同外國人亙相指罵?

算吧啦, 事情過左去就算, 大家唔好嘈喇, 繼續討論下其他野仲好
kawai1901 發表於 2013-11-01 15:28:08

港方立場,要比人知道

回應 #1504 kathyeung

算啦。勞氣傷身
2011年4月藍卡擴2
G1274  4月24審查2015年1月27第一次派水仔中高層拒絕
2015年3月2日石籬一邨拒絕期望特快53xx一次都未揀過
2015年11月瀝源邨接受

回應 #1505 You2

放心,我無勞氣係人地身上,我係解釋番比距知,香港唔係自己想點就點.

何必?真唔明白!

最新消息~
g12895已轉step 1~
擴2 g1292-95(12年1月登記)
16年12月 第一次派水泉澳山泉樓
17年3月 簽約,自此以後淡出Cyclub
詳盡輪候歷程請參閱「自我介紹」
由於本論壇不支持google form, 山泉CY會員佔領計劃&四期預派報喜表就此完結, 不便之處, 敬請原諒

最新消息~
LittleTina 發表於 2013-11-01 21:22:51

11年9月 市2 G12835xx
8月28日s1
10月18日 s2
7月19日(2016) s3
7月21日 s4
7月27日 安達村

最新消息~
LittleTina 發表於 2013-11-01 21:22:51

Good news!! 仲有500個就到1290啦!加速吧
擴展2人 G1313XXX (藍卡:2012年9月)
S1-S3: 2017年11月
S4: 2017年12月 (派迎東邨迎福中高層)

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
十分抱歉!本帖子已被關閉。

公屋編配與個別申請進度 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖