香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界3人 » 派皇后山的朋友仔
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #131 katyiplee

希望下次派到心水單位
2014年5月申請
新界3人
申請編號G-1350xxx
現實不似預期
首派皇后山中底層

祝大家派到心水單位
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #135 cc1102hk

同我一模一樣的情況
2014年5月申請
新界3人
現實不似預期
首派皇后山中底層

祝大家派到心水單位

回應 #136 katyiplee

如果我拒絕皇后山,有屯門舊樓我都要本留言最後由 Tsang1223 於 2021-10-28 14:10:38 編輯
2014年5月申請
新界3人
現實不似預期
首派皇后山中底層

祝大家派到心水單位
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #143 Tsang1223

祝我哋好運??⋯⋯拒絕新樓有啲心痛?
G1341⋯⋯2013/11
2022/6/8:和田邨(完滿)
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #102 Tsang1223

第一次同第二次相差兩個月?
G1341⋯⋯2013/11
2022/6/8:和田邨(完滿)

唔要,住開屯門, 仔你屯門返學, 我係屯門返工, 家人全部住屯門。
katyiplee 發表於 2021-10-28 09:27:03 原文
你號碼,好危.
生如螻蟻當有鴻浩之志,命薄如紙應有不屈的心。

回應  katyip923

我同你一樣, 我有心理準備派大興架啦
katyiplee 發表於 2021-10-28 09:29:06 原文
其實,有無上過大興睇過呢?講真,我有朋友,2人單位,大到啊,超大,長方形 ,廚房廁所係陽台。單邊放兩張轤架床有突。間房都仲有個大大的廳。又開陽。又機會俾左個3-4單位他都唔定,高層。就係舊左D.他地點都一流。我唯一唔中意係走廊有氣窗.個人感覺。不喜勿噴,呵呵

回應  Tsang1223

祝我哋好運??⋯⋯拒絕新樓有啲心痛?
katyip923 發表於 2021-10-28 21:42:46 原文
全屋已經咬牙決定左架啦,如果皇后山派到我,後面的朋友仔準備入伙得啦,留俾大家,哈哈。

樓上嘅朋友,我住喺皇后山附近嘅村,之前試過幾次朝早繁忙時間去屯門,小巴出上水,再搭小巴44去屯門。一個...
cst12 發表於 2021-10-28 00:32:55 原文
個貼,一直起樓,現在先睇倒,有實際住戶提供的訊息十分重要,直頭堅定左我的信念。

回應 #138 飛faiyu772

作最壞既打算, 作最好既準備。最後都可以安居樂業既。
新3 G-1338XXX
13年10月收藍卡
21年2月23日見主任
21年4月27日轉S2
21年7月31日轉S4 首派蝴蝶
21年8月10日拒絕
21年10月21日轉S4 二派皇后山
21年10月28日拒絕
21年12月28日S2
心水安定, 友愛 PLEASE~~
分享 分享 讚好人數:2查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖