香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 青俊苑 » 中建的垃圾手工現在暴現
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #140 big_nature

推斷得到及被我講中,白表多數買來炒樓,你嗰期大部分白表買,更加,所以你哋樓下lift位大堂唔會出現打杖情況

我哋景泰都有少部分,仍然未裝修,刁吉,管理處早幾個星期剩返5條匙未拎,即係9成幾已收匙,房署限60天及90天交還公屋,無可能仲唔裝修,擺明出面有物業,等放盤,房署漏洞……
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你哋咁多人炒樓,lift位也唔會似我哋咁,如下圖
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

回應 #136 simonwu

我最記得,你們選樓期間,房署講將賣綠置居景泰苑,即刻綠表大部分no show,房署安排失檔……

big兄有講過,有人撻咗青俊訂,等抽景泰,幾onxx……本帖最後由 melodychan2016 於 2017-09-27 11:01:47 編輯

回應 #139 big_nature

我住開長亨荒島,很多想買既嘢要靠搭車出去,景泰可以行過去買,例如想買爭x壽司食,長亨荒島要搭車落青衣站買,景泰可以行去鑽石山站買,所以我like市區,多嘢買及交通方便

最怕佢打樁打到地震,驚啲牆很快裂本帖最後由 melodychan2016 於 2017-09-27 11:09:34 編輯

有人講,有人父母有物業,早年扮同父母不和,很易分戶,以特快拎咗間凶宅公屋,唔係住,個人一直住返父母既物業,已過3年限期,抽景泰,又俾佢抽到,而家景泰吉咗,等夠期放盤,堅架

咁都俾佢諗到……

948X明明係最準時既,近排很離譜,例遲喺長宏落來,以往8:06到長亨站,而家耽住8:10到站,已遲,仲要多次塞喺248M後面,248M實多人上,寸司機趁機hea,我哋有排未上到車,雖然我就快搬,搭多幾個星期就搬,很火,今朝即刻向區議員投訴……
分享 分享 讚好人數:1查看名單

咁都俾佢諗到……

http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20170926&guid=57259276&category_guid=6996647&category=instant本帖最後由 melodychan2016 於 2017-09-27 14:16:05 編輯

回應 #147 melodychan2016

我朋友都話長青老邨會改建!
依家買左青俊都冇計!
見步行一步!

回應 #145 melodychan2016

如果有好多現金,
炒私樓仲好啦!
同草根爭屋住!
真係養百樣人! 本帖最後由 big_nature 於 2017-09-28 16:49:43 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖