香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 終於都決定要左今次派的屋了...仲係聖誕節禮物...
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

MaggieWong 發表於 2015-01-02 18:40:58 原文

翠櫻樓都好新下,見成座全呂窗...
XYZ
分享 分享 讚好人數:0查看名單

點解之前秀茂坪晤要?秀䝨樓都幾新吓!
Waiwai310 發表於 2015-01-02 23:34:26 原文

因為對面個家人有精神問題,個座看更(早,午,晚)我問了,有啲看更做左好多年都比佢鬧走,有小小聲,佢會鬧人(粗口問候),主任都講左,佢成日報警話對面嘈...
仲有佢裝左CCTV係門口,啲看更講無謂入左去無夠幾個月又出返黎....
那一天本來想要,我關門鎖有幾大聲先?我都無出聲講野,對面那家人即開小小門,我睇唔到佢個樣,佢隨即大力關門,不止一次,我企係門口無郁,望住那家人,己好驚了,佢又重覆多次大力開門關門...
我再訪問了鄰居,佢話小小聲又嘈又投訴仲話對面痴線婆,連住二十幾樓的C9都叫我小心對面個家人...即時差不多個座都知道下呢家人了...
我個仔講野好大聲,我都驚架...因寶達村又有痴線佬,斬人...我又聽我朋友說,他的朋友住在對面那家人都是痴線,有一天,無情情用棍係咁打那朋友,打到入左院...
XYZ

回應  wing司
    入住一年後才可購。
sheeny2828 發表於 2015-01-03 10:13:30 原文

我想唔買啦,有錢先換居屋啦..
XYZ

不過收左樓了.好怪,洗衣機位,無出水同去水位的...即係要我地自己用錢去整...
厨房好怪,分開二段,一前一後...一入KITCHEN就係洗碗盆,煮食就,落一個階級只係煮食爐...
做櫃都有問題,唔知做唔做到...
XYZ

聖誕禮物就是屋一間....
終於決定了翠屏北村...雖然係舊屋村25年樓,但間屋都好光猛又係向南,高層,己好...
wing司 發表於 2015-01-02 12:20:13 原文

恭喜哂
07年4月收藍卡 擴3轉市4
g11974xxx , 13/09/24 - step1
2014/01/23 - 審查
2014/12/26 - 派第1次(秀茂坪邨不當1次計)
2015/10/22 - 派第2次(和樂村,雖然好舊,,但可以上樓了)

恭喜哂
shanshan_bi 發表於 2015-01-19 22:30:50 原文

多謝哂....而家煩緊裝修,周圍睇下有咩平的架裝係厠同廚房...
XYZ
分享 分享 讚好人數:1查看名單

多謝哂....而家煩緊裝修,周圍睇下有咩平的架裝係厠同廚房...
wing司 發表於 2015-01-20 09:37:29 原文

係呢,,想問你上次派完秀XX之後隔左幾耐派第2次?
2015/10/22 - 派第2次(和樂村,雖然好舊,,但可以上樓了)

係呢,,想問你上次派完秀XX之後隔左幾耐派第2次?
shanshan_bi 發表於 2015-01-20 19:49:44 原文

隔左10日啦..
XYZ

隔左10日啦..
wing司 發表於 2015-01-21 10:06:28 原文

咁快 ............ @0@
我2號拒絕 ,, 到而家都未轉字

咁快 ............ @0@
我2號拒絕 ,, 到而家都未轉字
shanshan_bi 發表於 2015-01-21 17:35:07 原文

聽朋友說,佢地個個月清QUOTA,SO可能你月底會收到NEWS...
XYZ

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖