香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 香港病咗, 好嚴重
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...14...24
支持鍵盤翻頁

回應 #130 angruby

cycream不嬲打橫嚟講,不停loop。

事實上,香港財政獨立,從未用過大陸一分錢。港幣可自由兌換外幣,人民幣唔得。本留言最後由 andycym 於 2019-07-28 18:46:21 編輯本留言最後由 andycym 於 2019-07-28 18:47:19 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  cycream

我講緊建立同制定, 唔係發行權, 無知及唔識中文我原諒你
angruby 發表於 2019-07-28 18:40:02 原文
乜嘢發行制度 香港人連自已的貨幣發行都唔識?死話要靠英國人?笑死人了,奴性稍微有地重吧 你話自由民主及法制係沿用英國法系我同意,你話發行港元都係英國貨幣系未聽過,未有咁的一個貨幣系,你獨創
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  angruby
cycream不嬲打橫嚟講,不停loop。
事實上,香港財政獨立,從未用過大陸一分錢。港幣可自...
andycym 發表於 2019-07-28 18:42:58 原文
我睇得出
我地又點說服到相信地球係平嘅人
只不過咁啱見到就撚下狗

回應 #133 angruby

人地講的是身份證上有中華人民共和國字樣,你扯到港元,港元上有英女皇已退出,請問有何可比?你中文理解能力不及英文

回應  angruby

andycym 發表於 2019-07-28 18:51:11 原文
睇黎你地都玩左佢好耐
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #136 angruby

關注緊直播,暫時唔理佢住。

回應 #137 andycym

我都係, 長期開住32台睇直播, 共勉之

身份證本身就有匪國國名又不見佢排斥剪爛,得口爽。
cycream 發表於 2019-07-28 16:08:56 原文
唔好意思,我沒有使用 HK ID CARD 很久了,原來印有匪國的稱號?等我試下找找看。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

嘩 點解呢度都有5毛嘅
angruby 發表於 2019-07-27 19:51:23 原文
佢哋係咪5毛?真的無從稽考,很多人忽然愛國就是肯定的了,牆頭草的特徵啊。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...14...24
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
十分抱歉!本帖子已被關閉。

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖