香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 暉明邨 » 突發!暉明邨疑被粉嶺居民縱火
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...13...16
支持鍵盤翻頁

我在另一帖讲过这类医护宿舍,在监控出入会很嚴格,病毒不易滲出,跟一间政府普通科诊所安全程度不相上下。...
macnew 發表於 2020-01-27 02:28:38 原文
經歷過03年沙士一疫,應該唔難明白點解居民會反對。
第二樣,需知道入暉明邨條路雖然必定經過華明同雍盛,但暉明係條路嘅最篤篤,貨車入到去,而嗰到又未入伙,無人知有搬傢俬上樓一啲都唔奇,就算知,都可以以為暉明入得伙,新居民搬屋或者裝修而已,無人為意政府做緊野真係唔出奇
G1336 擴4
2013-10  藍卡
轉新4
繼續耐心等……
4-1-2021 S1
X-5-2021 S2
分享 分享 讚好人數:3查看名單

內容違反「用戶守則」或等待查證/審核
G13411

有豬一樣的政府 = 香港的悲哀   
分享 分享 讚好人數:1查看名單

甚麼叫確實呀?已經做咗未呀?擺幾張床算㗎喇?你咁信政府咩?唔信今日政府聲明,都唔駛燒屋㗎?
平林漠漠 發表於 2020-01-26 22:38:03 原文
燒屋好似係黑衣人搞破壞噃, 黑衣人放火成性,又關居民事?
區議員同居民叫佢哋去燒嗎?燒自己家園, 傻的嗎 ?

回應  kamor8899

喺香港真係要用最偏激嘅方法先解決到問題香港市民和平示威左10幾年政府係完全冇正視過 ;...
ddoddo 發表於 2020-01-27 01:08:15 原文
唔同意用最偏激嘅方法先解決到問題, 我覺得只是某些人借題發揮搞事, 破壞香港安寧
示威爭取不應影響一般市民生活, 相信並非全港巿民都認同黑衣人的搞事破壞行為
希望香港快些回復安寧 本留言最後由 kamor8899 於 2020-01-27 12:27:04 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

經歷過03年沙士一疫,應該唔難明白點解居民會反對。
第二樣,需知道入暉明邨條路雖然必定經過華明同雍盛,...
Rain-Rainbow 發表於 2020-01-27 03:36:30 原文
Cyclub的网友常常到未入伙的屋邨拍照,唔通這段时间走漏眼?如发现不寻常,应会上来报料。
还有那裡已有保安员看守,咁都睇唔出?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

燒屋好似係黑衣人搞破壞噃, 黑衣人放火成性,又關居民事?
區議員同居民叫佢哋去燒嗎?燒自己家園, 傻...
kamor8899 發表於 2020-01-27 12:18:20 原文
黑衣人係人係鬼都唔知。

有豬一樣的政府 = 香港的悲哀   
YYCR 發表於 2020-01-27 09:49:07 原文
政府唯恐天下不乱,无端又挑起群众对立。
政府有全权使用未入伙公屋的权利,但不应在未有妥善安排如何处理已获预派的人,就公佈征用晖明邨。
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應 #4 平林漠漠

我唔信有街坊傻到去縱火。一燒搞大,更有藉口延遲入伙。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我在另一帖讲过这类医护宿舍,在监控出入会很嚴格,病毒不易滲出,跟一间政府普通科诊所安全程度不相上下。...
macnew 發表於 2020-01-27 02:28:38 原文
咁難滲出武漢唔會搞到咁啦智障
G1347 擴2 駿洋邨

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...13...16
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖