香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 因為擔心政局, 家人想撻訂, 大家點睇?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

擔心也合理
分享 分享 讚好人數:0查看名單

吾好講笑啦!日日150都叫無爭?衣食住行都要爭,人多到看急症的輪候時間超乎想象,以前的香港邊係甘
多爾袞 發表於 2019-09-02 21:07:31 原文
師兄好勇敢!呢度好多 big six 人㗎,一陣佢哋又湧出來鬧我哋(香港人),我好驚驚啊!
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:4查看名單

回應  妃kei123456

25年後我都差不多60歲,你幸運派到心水樓,如果我派到麗翠,我都唔會買。
我同老...
忻妹 發表於 2019-09-01 15:00:55 原文
貨幣貶值 攤長嚟還
.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  duromeans

班社工重要教識晒佢地點樣快上樓同埋最快速度拎綜援!!! 因為佢地有TARGET要追
我要買樓呀 發表於 2019-09-04 10:20:56 原文
-
.

捱多排啦,中共班高官都不知幾多豪宅係香港,佢地都未撤,綠置居更加唔使驚啦,無論中共,香港,美國都唔想...
chhon116 發表於 2019-09-02 22:29:36 原文
量力而為。畢竟相比公屋多咗管理費地租$。(參考:奶奶自住愛蝶灣單位已經升咗七倍有多)
.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

貨幣貶值 攤長嚟還
yauyee25 發表於 2019-09-05 09:17:55 原文
謝謝
市4 G126xxxx

師兄好勇敢!呢度好多 big six 人㗎,一陣佢哋又湧出來鬧我哋(香港人),我好驚驚啊!
飛faiyu772 發表於 2019-09-05 08:03:44 原文
真係一子錯! 當年決定立此法,已經等同把香港人的福祉斷送了。真係得罪講句,近年成功申請公屋的人,大陸人佔了很大比重,如果和衷共濟還好,可惜。。。。。。

飛faiyu772 發表於 2019-09-05 08:03:44 原文
是嗎?我唔知呢度好多big six,甘即係證明好多住公共房屋了。回應返樓主,以上各師兄師姐的道理好值得參考,我都覺唔撻好

多謝各位意見! 我已經決定繼續行落去,雖然政局不明朗,但發揮香港人精神,有咩難關都一定會頂住,捱得過。麗翠嘅朋友,期待入伙時大家見面啦 !
分享 分享 讚好人數:5查看名單

多謝各位意見! 我已經決定繼續行落去,雖然政局不明朗,但發揮香港人精神,有咩難關都一定會頂住,捱得過。...
Ginagin 發表於 2019-09-05 21:14:52 原文
金融風暴,8萬5, 沙士, 幾多業主承受樓價下跌左的心理壓力, 不過抱住自住心態。。。努力搵錢, 好快捱的過
祝 安居樂業

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖