香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 朋友G1291,第一次派慈正邨,要唔要?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

四人應該仲有幾萬個number, 多3-4年先有機會派得到g1291吧…審查最近我話到g1250…
我諗一係就你朋友揾左...
LittleTina 發表於 2017-09-05 07:36:27 原文

市三派慈正34.x平方既三人單位機會比較細、我估係三人隊但當3+1計. 因其中一個有特別需要如係坐輪椅或小孩係ADHD 都會+1 咁計
市三 G1252
安達->啟德居屋
分享 分享 讚好人數:1查看名單

No. 首要係親戚照顧小朋友接送返學,家中照顧,直至朋友回家。。。親戚自己住港島,小朋友港島返學,如果...
mimemike85 發表於 2017-09-05 00:27:56 原文

你的生活圈在港島,慈雲山本身唔近地鐵站,更加唔啱你啦。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  mimemike85
    樓主知唔知你朋友係派幾樓阿?
愛上樓 發表於 2017-09-05 02:15:36 原文

中高層
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你的生活圈在港島,慈雲山本身唔近地鐵站,更加唔啱你啦。
ckh3111 發表於 2017-09-05 10:20:44 原文

朋友應該會放棄慈正邨,會跟你哋教既途徑,希望下次派屋理想d。

G1309 2012年7月擴四藍卡
           2019年3月30日S3
           2019年4月02日S4
           2019年4月06日收信滿東

市三派慈正34.x平方既三人單位機會比較細、我估係三人隊但當3+1計. 因其中一個有特別需要如係坐輪椅或小孩...
sallyjeffy 發表於 2017-09-05 08:37:31 原文

你講得啱!

朋友應該會放棄慈正邨,會跟你哋教既途徑,希望下次派屋理想d。
mimemike85 發表於 2017-09-05 10:24:35 原文

有無得指定要港島區?

回應 #113 mimemike85

好野黎喔

有無得指定要港島區?
ckh3111 發表於 2017-09-05 11:24:44 原文

朋友會同社工&房署,再講一次實際家庭環境,邀請佢哋家訪,希望有幫助。。。唔一定港島,有就最好,舊樓都得,希望可以有親戚照顧小朋友。本帖最後由 mimemike85 於 2017-09-05 14:37:02 編輯

回應  mimemike85
    好野黎喔
愛上樓 發表於 2017-09-05 14:30:36 原文

獨立睇慈正邨單位,係超正,2000年樓,間隔好過新起既公屋,大間d,座向樓層都好。。。只能說朋友一家,無福消受。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖