香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 搬入景泰後,慳唔少交通費同時間
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...12...66
支持鍵盤翻頁

回應 #110 ckh3111

我都係用家長間公屋換景泰
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  ckh3111
我都係用家長間公屋換景泰
melodychan2016 發表於 2017-09-09 21:09:12 原文

白表一定上唔到樓。

回應 #112 ckh3111

白表也是富戶優先……

回應 #112 ckh3111

我頭先返秘撈,有個妹住美景,諗住買私樓結婚,勁講買樓,想買一手私樓,話一手私樓也很多人爭,也要抽籤;買間二手私樓,300呎也四百幾萬,有人話300呎很細,她話啲樓實在太貴,可能照買,我諗起300呎即係景泰,我隔離嗰間開放式咁細;有人話住公屋抵,我心諗而家住公屋唔超額唔寬敞咪抵……

回應  ckh3111
我頭先返秘撈,有個妹住美景,諗住買私樓結婚,勁講買樓,想買一手私樓,話一手私樓也很...
melodychan2016 發表於 2017-09-10 21:51:37 原文

住公屋點同住居屋同埋私樓呢?人的質素都差好遠。

回應  ckh3111
白表也是富戶優先……
melodychan2016 發表於 2017-09-10 21:44:11 原文

有啲公屋客想藉白表分戶,又唔捨得甩戶籍,咁一世都抽唔到。先甩戶籍再抽白表就機會較高。

住公屋點同住居屋同埋私樓呢?人的質素都差好遠。
ckh3111 發表於 2017-09-10 23:05:20 原文

街坊質素呢家嘢就睇你好唔好彩喇

街坊質素呢家嘢就睇你好唔好彩喇
九毫子 發表於 2017-09-10 23:14:32 原文

公屋就一定....

回應 #115 ckh3111

荒島附近凶宅咁,啲儍人已很麻煩,而家我仍然覺得條走廊陰深恐怖;景泰苑,我夜晚上去,我嗰條走廊無人打開門,我也唔覺得恐怖

回應 #118 ckh3111

私樓也乜乜,上星期御金豪宅嗰單,影響整個屋苑,喺嗰度住也驚,港人聽到名,唔敢買二手……本帖最後由 melodychan2016 於 2017-09-10 23:41:43 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...12...66
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖