香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 公務員配額 » 20/21年度公務員公屋出咗了
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...115...305
支持鍵盤翻頁

有趣有趣
我按你們交出的線索去尋找
找到一個似是傳聞的帖
剪貼過來
令人對尾數有猜想,
請那位高...
安居62 發表於 2021-08-10 20:36:31 原文
我尾數係0
2011年入職 2人申請
一派竹園南
二派大坑東
三派元州
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #1122 sinixlsm

打左去問,對過地址都冇錯,話上星期寄出左,睇埋呢個星期都收唔到再打去問???
2011 mps 2人
10/2021 收19/20暫配信(九龍東翻新)
11/2021首派畢業
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  sinixlsm

打左去問,對過地址都冇錯,話上星期寄出左,睇埋呢個星期都收唔到再打去問???
sormeimei 發表於 2021-08-10 21:01:10 原文
收到信,再分享下你申請編號尾數
一派竹園南
二派大坑東
三派元州

回應 #1139 安居62

尾數越大機會越大,合理

有趣有趣
我按你們交出的線索去尋找
找到一個似是傳聞的帖
剪貼過來
令人對尾數有猜想,
請那位高...
安居62 發表於 2021-08-10 20:36:31 原文
慘了。我是X
4/2014mps 4人

尾數係2 係唔係無咩希望?
但屋企人同事年資好低都派到
希望會派到?

尾數係2 係唔係無咩希望?
但屋企人同事年資好低都派到
希望會派到?
kkkyy 發表於 2021-08-10 21:49:05 原文
幾年年資? 總薪級隊? 幾人?
一派竹園南
二派大坑東
三派元州

我都收到申請編號信,尾數係0…好心急想知派唔派樓,繼續等
sinixlsm 發表於 2021-08-10 09:58:19 原文
都係睇你選擇新樓定舊樓,第一標準薪級定係總薪級表

睇最後數字做判斷是否有得拎樓⋯⋯真係唔知有呢方法⋯⋯

MPS 2人 18-19年 5年資 市區新樓 尾数7
MPS 2人 19-20年 6年資 市區新樓 尾數9
MPS 3人 20-21年 7年資 新界新樓 尾數5
年資增長,尾數下降,都係咩通知到冇本留言最後由 起樓的冇殼蝸牛 於 2021-08-11 00:03:47 編輯

MPS 2人 18-19年 7年資 新界新樓 尾数3
MPS 2人 19-20年 8年資 九龍翻新 尾數0
MPS 3人 20-21年 9年資 九龍新樓 尾數0

尾數有可能好似身分證嘅Check Digi, 唔洗諗太多
CS MPS 2012年4月入職,2人
2022年1月收到20/21暫派九龍西翻新
2022年5月收到石硤尾邨(未重建單位)
已接受編配
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...115...305
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖