香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 原來係麗森閣低層爆屎渠,仲要同一單位發生兩次?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

4樓最大機會倒灌?

如果識揀?揀123樓!

都唔揀4樓?
pp191919 發表於 2019-12-25 13:41:53 原文
點解呢,可否告知,謝謝
分享 分享 讚好人數:0查看名單

有冇辦法可以制止到啲裝修佬啲無良?

Thx

市3 G1332

個案真是令人無言

[321樓獨立屎渠]同[4樓至最高樓]分開沙井的嗎?
mexxbb 發表於 2019-12-27 13:55:21 原文
1-3樓用一條污水渠,4樓及以上用另一條污水渠

我係屋村仔, 初中已經自己換全屋水喉, 一對水喉鉗搞掂啦.
20年前已經自己痴全屋牆紙, 做過你就知道, 其實...
Edmond2020 發表於 2019-12-26 22:59:03 原文
我都覺
我上youtube睇2-3單位啲設計覺得好恐怖
間兩間房做地台床,再做埋吊櫃,個空間勁迫勁窄
然後個廳細到食飯轉身都冇位
真係好懷疑係咪會好住 本留言最後由 kaka12345 於 2019-12-30 18:00:10 編輯

有冇辦法可以制止到啲裝修佬啲無良?
ysl0926 發表於 2019-12-28 13:36:22 原文
應該冇可能
與家人一起就是最幸福的時光♡

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖