香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 彩興苑 » 彩興揀樓報導區。。
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...105...123
支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1039 nanfung
B12,B1仲有

揀左又唔交票真心覺得好衰
同一日排你後面果D你揀左人地無得揀, 點知你唔交票又放番出黎令到後來者可以揀...
nanfung 發表於 2017-09-13 14:25:00 原文

佢早我2個,揀完出嚟有傾過2句,原來佢想揀我個單位(我一早同主任確定左,不過主任話要等前面3個確定先)
最後佢揀左近垃圾房高層單位,不過琴晚成交又唔見。好彩佢冇揀我個單位同埋唔係放棄我個單位渣,唔係真係揼心!本帖最後由 abbykwok 於 2017-09-13 14:33:01 編輯
A座揮揮手

回應 #1040 nanfung

好似重售單位咁,亦令好多曾經合資格嘅人無得揀。當然今期揀左重售的家庭 你哋

回應  nanfung
好似重售單位咁,亦令好多曾經合資格嘅人無得揀。當然今期揀左重售的家庭 你哋
Ellis 發表於 2017-09-13 14:32:45 原文

重售果D單位原本個申請人起碼都叫有交本票, 真係想買但可能唔知咩原因令佢撻訂呀. 而且撻訂佢損失都唔少

揀樓日揀完又唔比本票真係無付出過金錢, 但係霸住個位

我見某一日C11單位1-3樓同一日比人揀, 之後2-3樓吉番出黎唔比錢

如果我係揀1樓果位CHING真係揼晒心口, 大佬我本來可以揀3樓架麻(真係自己想揀一樓就無得講啦, 我諗好少有掛)

真心呼籲大家真係想買先揀, 事前諗清楚, 唔好到時揀左又唔比錢

回應 #1034 lokho_2000
thx ching

回應 #1035 abbykwok

妳唔怕曬?

回應  abbykwok
    妳唔怕曬?
issac1998 發表於 2017-09-13 17:06:48 原文

我唔怕呀,我本身好鐘意陽光,最怕冇陽光入屋^^晒咪開窗簾布囉。我11樓應該還好,20樓以上個d 應該係勁熱
A座揮揮手
分享 分享 讚好人數:2查看名單

重售果D單位原本個申請人起碼都叫有交本票, 真係想買但可能唔知咩原因令佢撻訂呀. 而且撻訂佢損失都唔少
...
nanfung 發表於 2017-09-13 15:22:43 原文

撻訂都係輸5%訂金,300萬樓都係輸15萬以而家黎講又真係唔係輸好多,唔同私人樓買樓花已經要供,如果入伙前樓價跌到飛起可以撻訂唔要收返5%拎舊錢出去買私樓,所以買居屋樓花我當係買房屋燕梳
一關過完又一關

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...105...123
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖