香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 杜拉!你喺邊呀?我個肚點算呀!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

多謝你俾意見。
張其 發表於 2013-7-12 16:54:56

我有過呢方面嘅經歷,先至會知道。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

之前成日食都冇事,暫時都唔幫襯佢住。
張其 發表於 2013-7-12 16:48:04

如果身體有不適,尤其感冒,即使係好輕微或初起,都要盡量避免食難消化食品。

因為今日卅幾度,糯米係難消化兼燥熱食品,夏天最好唔好食,尤其燥熱底嘅人;我係寒底,大熱天時食咗呢類...
Felice233A 發表於 2013-7-12 17:21:25

我哋男人唔同呀嘛!朝早容易肚餓,又開胃,又大食,盅頭飯又驚飽得滯,糯米雞啱啱好,麵包食到厭,唉!天朝都唔知食咩?

我哋男人唔同呀嘛!朝早容易肚餓,又開胃,又大食,盅頭飯又驚飽得滯,糯米雞啱啱好,麵包食到厭,唉!天...
張其 發表於 2013-7-12 17:28:09

唔趕時間嘅話,煮個麵,加啲菜或少少肉,應唔太飽,又唔會餓親;但滾水淥嘅即食麵就暫時唔好住喇,因為你今日腸胃有過事,怕會唔受得啲防腐劑。

唔趕時間嘅話,煮個麵,加啲菜或少少肉,應唔太飽,又唔會餓親;但滾水淥嘅即食麵就暫時唔好住喇,因為你...
Felice233A 發表於 2013-7-12 17:38:00

睇下天朝咩胃口先,或者整碗艇仔粥加油炸鬼。

我哋呢啲正值壯年嘅男人要多食嘢、多運動、多休息、先至有魄力養得起頭家。

我哋呢啲正值壯年嘅男人要多食嘢、多運動、多休息、先至有魄力養得起頭家。
張其 發表於 2013-7-12 17:55:13

有咗個家,責任大好多。

睇下天朝咩胃口先,或者整碗艇仔粥加油炸鬼。
張其 發表於 2013-7-12 17:44:46

希望你天朝胃口好番晒

有咗個家,責任大好多。
Felice233A 發表於 2013-7-12 18:52:45

雖然香港有綜援攞,但我唔希稀,可能我生肖屬牛,天生要爛做,唔做周生唔志在。

希望你天朝胃口好番晒
Felice233A 發表於 2013-7-12 18:53:51

希望你胃口又係咁好,其實女人唔需要太刻意減肥,因為咁樣會影響身體健康,同埋個樣冇神采,反而多做運動,效果會更好。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖