香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角下邨 » 夢幻小天地 ~ 之 ~ 安裝電熱水爐編
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...10...24
支持鍵盤翻頁

珍寶呀,好嘈架.我都覺得佢5354.!
debby216 發表於 2012-9-18 11:34:57

哎呀...差啲會裝呢個牌字, 因祇得佢係左邊出風. 原來咁嘈, 都係裝番 HIT 喇
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  dreaming
請問電熱水你用幾多升阿,夠一家4口洗澡嗎?
ming2608 發表於 2012-9-18 11:50:40

我得一家一口    所以祇裝 18公升 .

我諗你要最小 25公升喇,  不過你可以在原位裝中央儲水式, 咁樣...幾多人洗白白都夠滑喇

回應  dreaming
這師傅是同我安裝電熱水爐的,佢係好樣d,用中電係好d既,我用中央式,
冬天洗手盤有暖...
candace4 發表於 2012-9-18 13:16:13

就因為嗰三條水喉通, 忍受不了 (我原裝位係廚房ga) , 所以改用花灑式囉  

原來靚仔cf都幫你裝過, 咁...各位姊妹. ..想見靚仔就係牛下步住喇

謝謝
分享 分享 讚好人數:1查看名單

哎呀...差啲會裝呢個牌字, 因祇得佢係左邊出風. 原來咁嘈, 都係裝番 HIT 喇
dreaming 發表於 2012-9-18 13:35:57

其實呢個牌子5係5好, 如果安係廳冇問題, 你d tv 聲會蓋過佢, 我1人單位會大聲左少少. 如果你安係廳不如我平平地讓畀你, 我可以裝過細d機會好瞓d, 你幾錢要.新買架7月尾先裝.你要pm畀我.

其實呢個牌子5係5好, 如果安係廳冇問題, 你d tv 聲會蓋過佢, 我1人單位會大聲...
debby216 發表於 2012-9-18 14:09:08

我都係同你一樣就係頭頂, 我單位仲細過你 , 肯定更加唔使瞓 所以都唔可以幫你買

我都係同你一樣就係頭頂, 我單位仲細過你  , 肯定更加唔使瞓  所以都唔可以幫你買
dreaming 發表於 2012-9-18 15:04:20

你都係1人, 咁未買就唔好裝窗口機, 裝分體好D. 因為政府設計唔好, 我張床只好放係窗邊, 所以衣加冇覺好瞓!!!!!!!!!!!!!!!

分享 分享 讚好人數:1查看名單

你都係1人, 咁未買就唔好裝窗口機, 裝分體好D. 因為政府設計唔好, 我張床只好放係窗邊, 所以衣加冇覺好瞓!...
debby216 發表於 2012-9-18 15:37:29

吓..唔會裝分體因為太貴喇 , 你都好啲單位大我哋好多可以好好用, 但我哋新嗰隻真係無咩位轉身

回應 98# hkshw

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...10...24
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖