香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 翠鳴臺內部照片 Dec10
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...10...15
支持鍵盤翻頁

https://pingjia.alicdn.com/defau ... 66zuOax.mp4__hd.mp4   --->考慮露台用這類門, 不過唔知會唔會改咗之後會落雨入水....本留言最後由 Nihon 於 2019-12-11 10:04:39 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

--->考慮露台用這類門, 不過唔知會唔會改咗之後會落雨入水....
Nihon 發表於 2019-12-11 10:03:34 原文
我那邊要隔馬路音,隔風雨和塵煙... 所以不敢用半接門... 還有一定用玻璃可透光的.

聽講露台整推門打風穩陣D喎
^^V

A單位,4人家庭. 房窗我想了很久,奈何做得太低.拉過呎, 只有350mm左右. 地台床就算做300,加張床辱已經高...
Willchai 發表於 2019-12-11 01:18:23 原文
正呀, 大單位 可惜到我揀時都無得揀~
我H室, 大房做地台唔會痴住窗邊, 原本諗住書枱, 但個位置咁低, 要再諗諗......
細房我有諗過你哩個設計, 但衣櫃太深好難拎入面D衫...
12秒開始, 我都係覺得衣櫃太深, 基本上入面嗰疊衫只可以擺過季既衫
wt???
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  小歪仔

露台門可以換咩款慳位啲?
ssshk 發表於 2019-12-11 07:45:56 原文
趟門呀, 我親戚屋企個露台係趟門
wt???

--->考慮露台用這類門, 不過唔知會唔會改咗之後會落雨入水....
Nihon 發表於 2019-12-11 10:03:34 原文
會, 因為門下面無路軌無隙去水
wt???
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #95 小歪仔

其實我有啲後悔... 一來雖然A單位,但攞唔到中高層.. 二來管理費按尺計真係好貴!

我想問可以改裝做趟門咩???

正呀

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...10...15
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖