香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 打算抽房協既你,會揀將軍澳定屯門?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  ckh3111
咁佢哋咪要交還郊區公屋?
melodychan2016 發表於 2017-11-09 17:32:36 原文

唔係。佢個女諗住借白表分拆,其實大家都知佢唔除公屋戶籍,係一定抽唔到的。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #91 ckh3111

咪係,就算除名也要新住址證明,才可以幾日除名,房署諗盡辦法想啲用綠表抽,個個分拆,起更加居屋也唔夠分配……本帖最後由 melodychan2016 於 2017-11-09 22:58:42 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  ckh3111
咪係,就算除名也要新住址證明,才可以幾日除名,房署諗盡辦法想啲用綠表抽,個個分拆,起...
melodychan2016 發表於 2017-11-09 22:58:35 原文

呢類申請人係唔係自然被DQ?

回應 #93 ckh3111

佢唔除名,房署由佢用白表照抽,似暗地裏擺佢最後幾粒珠

回應  ckh3111
佢唔除名,房署由佢用白表照抽,似暗地裏擺佢最後幾粒珠
melodychan2016 發表於 2017-11-10 15:36:58 原文

咁即係嘥氣

回應 #95 ckh3111

係架,啲人仍然當買六合彩,$200係送俾房署洗……

回應  ckh3111
係架,啲人仍然當買六合彩,$200係送俾房署洗……
melodychan2016 發表於 2017-11-12 00:19:58 原文

我表妹話屯門盤細,話唔抽,單位大又話買唔起,咁一世唔使買。

回應 #97 ckh3111

她住梗公屋?用綠表或白表抽?

回應  ckh3111
她住梗公屋?用綠表或白表抽?
melodychan2016 發表於 2017-11-12 19:19:17 原文

前公屋人,婚後已除戶籍。

回應 #99 ckh3111

幾難抽,屯門咁遠也啱?

厭大間貴,係買細間,佢咁樣真係永遠租樓住,送錢俾人洗

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖