香港公營房屋討論區
主頁 » 消費情報 » 谷氣經歷 » 黑店--路過去鯉魚門村,順便去買
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4
支持鍵盤翻頁

黑店--路過去鯉魚門村,順便去買
陪朋友去鯉魚門村睇下進度,我順便去買d祭品,點知遇上黑店。
入去街市見到有檔賣香燭祭品,睇落幾大檔,幾齊備,咪買d野囉,點知:

檔管:要咩呀?
我:想買d食物俾先人,有乜推薦?
檔管:要乜食物?
我:咁有乜推薦?
檔管:呢d啦,點心啦,粥、煲仔飯啦
我:咦,d蝦餃、燒賣做得好真喎,幾錢?仲有無其他款式點心?
檔管:$4x啦,要其他款式點心咪買真囉,邊有你想要既實有架,咁巴閉咪買真野拜囉。
我:(O咀,即刻唔買,後尾係令一地方買了點心,$16,咁買溪錢算啦。)  溪錢幾錢一疊?
檔管:$7
我:下,$7 咁貴? (平時買開$1-2蚊一疊)
檔管:咁要唔要呀?
我:(再睇下)呢d往生錢係咪每次買野燒俾先人都要買?請問有咩用架?
檔管:我點知遮,痴X,我又未死過。 (後面有位老人家,似檔主答:消災解難用架)
我:OK,咁我同家人計計要買乜,明天先買啦,唔該曬。
檔管:我地開8點,你鐘意黎就黎啦,(尾音好似係:哼)。

又貴,又全程串爆 本帖最後由 rainbow` 於 2016-05-09 19:00:47 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

毒屎生意?

串就唔使幫佢買
市2
I love Dog so much but I won't offence the rules as well,
any evidence proved to against the rules, go ahead to complain, catch me if you can!

毒屎生意?
我是傻的别怪我 發表於 2016-05-09 21:01:32 原文
矛留意呀

串就唔使幫佢買
lomeion 發表於 2016-05-09 23:26:49 原文
即走啦,反正佢職員都話:你鐘意黎就黎啦 咁我唔鍾意咪唔黎囉
分享 分享 讚好人數:1查看名單

即走啦,反正佢職員都話:你鐘意黎就黎啦 咁我唔鍾意咪唔黎囉
rainbow` 發表於 2016-05-10 00:09:23 原文

唔來,好忙,拜拜,等執啦!
市2
I love Dog so much but I won't offence the rules as well,
any evidence proved to against the rules, go ahead to complain, catch me if you can!

唔來,好忙,拜拜,等執啦!
lomeion 發表於 2016-05-10 00:34:42 原文
又唔會執既,村民入伙要拜4角,好多生意架

安達邨=兄弟邨?

檔管:我點知遮,痴X,我又未死過。<------   你話俾佢知.....佢咁樣做人法,好快架咋~

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖