香港公營房屋討論區 文字版

tony2015 發表於 2015-01-13 14:46:32

昇降機可否裝下King尺寸床褥(1.8米寬)

想請教各位樓主是否知道依家的公屋昇降機可載到1.8米寬床褥入內嗎?

chan328 發表於 2015-01-13 14:49:50

咁快買定 {o073}

tony2015 發表於 2015-01-13 14:56:11

未買,想知道,如果上唔lift既話,再諗.

xf 發表於 2015-01-13 15:38:22

1.8米寬,這麼大的床?公屋少有哦

tony2015 發表於 2015-01-13 15:46:28

[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=2158631]#4[/url] [i]xf[/i] [/b]

所以係度問大家知唔知嘍 ;081;?

LittleTina 發表於 2015-01-13 15:47:20

真係唔知,如果入唔到揾人搬上去哥以嗎,見你話超低層…

tony2015 發表於 2015-01-13 15:50:10

如果入唔到就只有搵人搬上去.

HIUYIN0906 發表於 2015-01-13 17:02:28

之前有個會員都係買左1.8米床墊,但係好像話入吾到lift, 要行樓梯搬上去,而且那個會員還是高層添,不過無可否認king size嘎床真係訓得好舒服,我現在同我老公逼係1.2米嘎雙人床訓,真係想轉下身都難,我上樓后都要買Queen size床墊(1.5米) ;024;

hkwong 發表於 2015-01-13 20:57:18

;080;

VickYeung 發表於 2015-01-14 15:21:26

[size=5]愈近落成的屋邨的升降機愈小。;067;[/size]

tony2015 發表於 2015-01-14 19:32:18

總括以上king size床褥是入唔到lift的, 只有搵人一層層搬上去. 多謝各位意見.

hops 發表於 2015-04-01 23:35:34

[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=2160737]#10[/url] [i]VickYeung[/i] [/b]

楊經理,請問5x6尺12吋厚嘅床褥入到lift 嗎?

頁: [1]