香港公營房屋討論區 文字版

kawachen 發表於 2014-09-23 10:18:45

德朗啟晴係咪被遺棄?

今朝有無人搭24號?我相信大家都知道咩事
24號今朝有臨時加班車,係,你無睇錯,係加班車,

話說今朝我如常七點二十五分去到巴士站等 24,跟住去到見到有班24號加班車,沖上去,

點知見到佢終站係嘉道理,算唔上,橫掂都係差5分鐘就有正常七點半班車,等多陣,

點知估計錯誤,七點四十五分都冇車黎,見到後面嘅老伯開始煩躁,詢問企系度統計嘅九巴綠色制服職員(已經系度統咗成個月)

佢地話壞車!!!!!!!!!!!!!!!!

好明顯係臨時加班車調走咗730班車!!!!!而且終站仲唔系正常嘅水務處,喂大佬,你叫我地平時返工嘅人點算?

[color=#ff0000][b]問題重點係今日開始先係咁,我日日搭都冇試過咁!!我想知道係咪今日開始就會消失咗730嘅車?[/b][/color]

[color=#ff0000][b]打去九巴投訴就一堆官腔廢話,究竟我地德朗啟晴嘅居民可以點做?做d咩?[/b][/color]

[color=#ff0000][b]以為開學就有更多交通可以選擇,你見平時七點半出門口,成邨都係人行去隧道方向,人山人海,好過分,我地冇任何地區支援![/b][/color]

[color=#ff0000][b]民XX等等嘅凈係做show,掛banner成功爭取,真係指意你等乞米....[/b][/color]

兩條邨巴士路線,五指數得曬  [color=#0000ff]641. 5D.(呢兩條路線仲要係繁忙時間先有,假日仲冇得搭!!)[/color]    5M. 24.......

我地可以點?繼續忍?[i=s]本帖最後由 kawachen 於 2014-09-23 10:38:27 編輯[/i]

alancherry 發表於 2014-09-23 10:29:35

[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=2003547]#1[/url] [i]kawachen[/i] [/b]

嘉道理道是洗衣街水務處下一個站近太平道 ,如果你去洗衣街水務處可以照上特別加班車[i=s]本帖最後由 alancherry 於 2014-09-23 10:32:29 編輯[/i]

kawachen 發表於 2014-09-23 10:40:49

[quote]回應  kawachen
   嘉道理道是洗衣街水務處下一個站近太平道 ,如果你去洗衣街水務處可以照上特別加班車
[size=2][color=#999999]alancherry 發表於 2014-09-23 10:29:35[/color] <span style='float:right'>[url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=2003562]原文[/url]</span>[/size][/quote]

你sure佢係去個度?佢可以係太子道西街口嘅嘉道理道,同埋佢連告示都冇,做得好差。

alancherry 發表於 2014-09-23 11:23:57

[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=2003588]#3[/url] [i]kawachen[/i] [/b]

;054;
  因為我是搭這班車返學[table=78%]
[tr][td]5[/td][td]啟德(德朗邨)
KAI TAK (TAK LONG ESTATE)[/td][td]$5.1[/td][/tr]
[tr][td]6[/td][td]沐虹街
MUK HUNG STREET[/td][td]$5.1[/td][/tr]
[tr][td]7[/td][td]譽 .港灣
THE LATITUDE[/td][td]$5.1[/td][/tr]
[tr][td]8[/td][td]富豪東方酒店
REGAL ORIENTAL HOTEL[/td][td]$5.1[/td][/tr]
[tr][td]9[/td][td]侯王道
HAU WONG ROAD[/td][td]$5.1[/td][/tr]
[tr][td]10[/td][td]喇沙利道
LA SALLE ROAD[/td][td]$5.1[/td][/tr]
[tr][td]11[/td][td]伯爵街
EARL STREET[/td][td]$5.1[/td][/tr]
[tr][td]12[/td][td]勵德街
KNIGHT STREET[/td][td]$5.1[/td][/tr]
[tr][td]13[/td][td]拔萃男書院
DIOCESAN BOYS' SCHOOL[/td][td]$5.1[/td][/tr]
[tr][td]14[/td][td]伊利沙伯中學
QUEEN ELIZABETH SCHOOL[/td][td]$5.1[/td][/tr]
[tr][td]15[/td][td]洗衣街水務署
WATER SUPPLIES DEPARTMENT SAI YEE STREET[/td][td]$5.1[/td][/tr]
[tr][td]16[/td][td]嘉道理道
KADOORIE AVE.[/td][/tr]
[/table][i=s]本帖最後由 alancherry 於 2014-09-23 11:25:26 編輯[/i]

idd8864 發表於 2014-09-23 11:46:01

;080;

katie0599 發表於 2014-09-23 11:59:48

民XX等等嘅凈係做show,掛banner成功爭取,真係指意你等乞米
;046; ;046; ;046;

Onmmy 發表於 2014-09-23 14:10:49

我今日就系受害者啦。搞到我女差點遲到。他老味

Onmmy 發表於 2014-09-23 14:12:21

尼部24系痴狗線

kingplk 發表於 2014-09-23 14:53:27

不過之前8號波我都多得佢先返到公司!
話說我公司響佐敦,朝朝去麗晶坐224x(只有繁忙時間),
結果果日1040落波,九巴居然唔開224x!
平時13x落到黎啓麗都已經無晒位啦,
仲要打風,黎左4架13x都飛站......

最後黎架24即刻上車,坐去旺角轉地鐵先順利返到公司!

顏色筆 發表於 2014-09-23 15:31:39

{o119}

jas6002 發表於 2014-09-23 16:49:31

有d咁既事?  我坐8:15車又冇事喎.

kellyng 發表於 2014-09-23 16:56:22

;080;

Keung1116 發表於 2014-09-23 17:41:00

;047;

middlegun 發表於 2014-09-23 20:13:32

;059;

anniewong74810 發表於 2014-09-24 01:12:22

;067;

ice_maker 發表於 2014-09-24 07:44:01

;032;

joffe6335 發表於 2014-09-24 08:43:16

;006;

頁: [1]