香港公營房屋討論區 文字版

C朗美斯 發表於 2014-02-21 16:51:01

葵盛西邨

終於要葵盛西邨,請問熟悉此邨的朋友,葵盛禮賢會幼稚園,崇基幼稚園,東華鑪峯獅子會幼兒園哪間較好?
另外今年九月插班小學三年級難不難,請問有沒有朋友有小學插班經驗,急求!

Mandy-Mak 發表於 2014-02-21 16:55:54

我都想知有關插班生的問題,又系升小三,不過系將軍澳,望有心人解答

ywchow 發表於 2014-02-21 17:06:51

;067;

suesue33 發表於 2014-02-21 18:06:26

東村盛國樓間禮賢會我外甥仔係個到讀都ok,如果你要插班你去聖公會主恩問下,但九座泳池隔離個間就唔好問啦,再唔係最近可以問下葵芳個邊。

玉芳 發表於 2014-02-21 18:17:47

;067;

smalladsl 發表於 2014-02-21 18:55:02

[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=1599120]#1[/url] [i]C朗美斯[/i] [/b]

聖入會仁立小學ok

ma99 發表於 2014-02-21 19:54:32

;028;

maloyip 發表於 2014-02-21 19:58:41

;061;

daisydaisy 發表於 2014-02-21 21:20:53

禮賢會好!仁立係好好!

fkdebby 發表於 2014-02-21 22:41:55

;fatc9_094;

kh4625 發表於 2014-02-21 23:14:27

1月梨木樹2月葵盛西邨咁快

高腳七 發表於 2014-02-21 23:21:26

;028;

evawong 發表於 2014-02-21 23:46:49

插班需要先打電話去學校校務處約時間,准備好成績表、校內外學習、比賽各種證書。也可以親自去學校詢問,學校會回覆你有冇學位,如成功該校校長會面試小朋友(傾吓你家庭情況,小朋友學習、興趣嘅嘢可能用煲東瓜或英文)

C朗美斯 發表於 2014-02-22 00:10:55

係飛快,係都唔俾新樓你,因為你生多一個!

qqoff 發表於 2014-02-24 16:54:57

[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=1599884]#14[/url] [i]C朗美斯[/i] [/b]

第3次又係迫你要;084; ;084;

chanbson 發表於 2014-02-24 22:46:42

仁立,主恩都出名好

rubberlau 發表於 2014-02-25 16:27:05

主恩都不錯, 我好多年前都係果度畢業, 仁立應該無位俾你插班啦

808win 發表於 2016-04-06 21:46:29

;030;

頁: [1]