香港公營房屋討論區 文字版

Stitch626 發表於 2009-02-01 23:35:28

我既煤氣費超貴.....

我自己一個人住既......但係有一半既日子我唔係屋企度訓....
而家我屋企得個熱水爐係用煤氣, 煮野食都係用電磁爐煮野食
我計返都有成$15一日呀.......
之前同屋企人住一家4日都係用煤氣熱水爐, 煮飯又用煤氣..都係得果$10一日...
唔知佢會唔會微漏氣而令到我交多左煤氣費嫁?

glareksm 發表於 2009-02-02 02:13:52

請扭細D水力,我以前都要交800元一期煤氣,
我只沖涼和煲水,當我將水力整細左,
冬天都係3百幾.

lokyi 發表於 2009-02-02 13:08:12

應該不會這麼貴的, 你有沒有看了度數, 報給煤氣公司,
還是煤氣公司自己的估計?? 估計的可能會貴很多的.

pegpeg 發表於 2009-02-02 14:04:14

我屋企3個人, 又煮飯又沖涼, 每個月平均都係$350.... 你真係睇睇單上面既度數係咪估大左??  如果係的話, 就跟手打上去報番正確度數啦!!

dv-oto 發表於 2009-02-02 14:19:35

有冇對過自己個煤氣錶度數,煤氣公司可能估大左你嘅度數;1755; ;1755; ;1755; ;1755;

Stitch626 發表於 2009-02-04 00:12:47

今日我報左讀數...希望佢上次真係估既度數先會搞成咁啦.....

dv-oto 發表於 2009-02-04 00:26:21

[quote]原帖由 [i]Stitch626[/i] 於 2009-2-4 00:12 發表 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?goto=findpost&pid=56041&ptid=4373][img]http://cyclub.happyhongkong.com/images/common/back.gif[/img][/url]
今日我報左讀數...希望佢上次真係估既度數先會搞成咁啦..... [/quote]咁煤氣單上ga讀數跟你個錶讀數係唔係一樣;081; ;081; ;081;

頁: [1]