香港公營房屋討論區 文字版

卓卓 發表於 2012-04-04 14:44:00

你地會唔會介意??

上次簽名果日,管理公司話過5月尾前1定無得收樓.(最壞打算)分分鐘我地輪侯刪人士7月先有得收樓,整整間屋,咁咪8月可以入伙??啫中國農曆7月,老人家話最好唔好啦!!咁你地會唔會整好間屋就算傢俱未整都入伙先??還是"大吉大利,百無禁忌"農曆7月照入伙??

Katie梁 發表於 2012-04-04 16:04:23

依家好多人七月節一樣有人結婚
因為好日唔多
事在人為
間屋唔係凶宅
入伙前拜齊四角
保合家平安就無問題
;067;

ceci 發表於 2012-04-04 16:49:09

;059;

dreaming 發表於 2012-04-04 17:13:57

[size=4]噢...又係bo, 等下等下...等到可以收樓又撞正呢啲日字, 真係煩惱, 本來我想答百無禁忌, 但諗深一層,呢間屋可能係住成世, 都係要顧忌下, 我就唔會係農曆7月入伙. 不過今年潤4月, 要到8月17至係農曆7月, 妳應該趕得切農曆7月前入伙呱 ! [/size] ;069;;079;

aukjj 發表於 2012-04-04 17:17:37

唔介意!比較介意要交多一個月貴租!

yee 發表於 2012-04-04 17:36:09

;079;梗係..百無禁忌..啦, 咩年代呀;071;

conniemcau 發表於 2012-04-04 20:21:29

我唔會係農曆7月入伙  law;074;

iczerlau 發表於 2012-04-04 20:22:49

响農曆七月之前安好張牀瞓一晚先,當入咗伙咪得囉!

chef_fatlo 發表於 2012-04-04 21:49:35

唉...世裕迷信...;080;

Vera 發表於 2012-04-04 22:25:03

**** 作者被禁止或刪除 內容被屏蔽 ****

Felice233A 發表於 2012-04-05 00:01:31

[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?goto=findpost&pid=431053&ptid=29480]8#[/url] [i]iczerlau[/i] [/b]

噉做可以安心地、心無罣礙地住落去。{:1_853:}

VickYeung 發表於 2012-04-05 00:06:58

[size=5]CYClub會員一向百無禁忌![/size];034; ;020;

flora9 發表於 2012-04-05 00:22:18

百無禁忌;fatc9_121;

LadyFaFa 發表於 2012-04-05 00:55:05

**** 作者被禁止或刪除 內容被屏蔽 ****

p95832516 發表於 2012-04-05 02:58:57

;021;

imsiupak 發表於 2012-04-05 05:40:46

寧可信其有呀!!!

卓卓 發表於 2012-04-05 08:58:26

[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?goto=findpost&pid=430942&ptid=29480]4#[/url] [i]dreaming[/i] [/b]

雖然基本上我無咩整,係怕 d  cf交唔到貨.

卓卓 發表於 2012-04-05 09:00:16

[b]回應 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?goto=findpost&pid=430946&ptid=29480]5#[/url] [i]aukjj[/i] [/b]

我都希望嗱嗱林搞好,而家住緊果到7月又新約;086;

dayuen 發表於 2012-04-05 10:14:23

百無禁忌, 有樓梗係收, 人地想快D上樓都無.

頭文字 發表於 2012-04-05 10:33:00

宜家係現代,唔係古代.....無乜所謂架啦....

頁: [1] 2