香港公營房屋討論區 文字版

灣仔小子 發表於 2008-10-18 04:49:12

各位有邊位街坊仍未收到電費(按金)單既呢?

各位有邊位街坊仍未收到電費(按金)單既呢?小子算係比較早一批取Key既彩盈村住戶,但係我由7月中開始自己裝修到今時今日都未收到電費(按金)單。

按照房署提供既“中華電力有限公司”一般查詢電話(2678 2678),打去查詢,但是樣樣都要按入“客戶號碼”,玩野咩?

我就只係想問下點解我咁耐都收唔到電費(按金)單,我點會又有“客戶號碼”呢?

PS:水費單按金我早在8月就收到,只係唯獨欠缺電費單;到今日都仲未收到到,我比人CUT電,邊個負責呀????

bda 發表於 2008-10-18 06:56:38

哈哈哈...咁你要自己發電啦;020;

亞力山大帝 發表於 2008-10-18 08:43:49

我諗你都係快D落門市問清楚好D啦!

如果唔係俾人cut電就唔好啦!;079;

kenny 發表於 2008-10-18 09:01:13

;028; ;028; ;028;

可能小子你成為 "特選免按金免電費戶" 呀~~~;063; ;063; ;063;

賈定珍 發表於 2008-10-18 10:12:15

[quote]原帖由 [i]kenny[/i] 於 2008-10-18 09:01 發表 [url=http://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?goto=findpost&pid=38471&ptid=2901][img]http://cyclub.happyhongkong.com/images/common/back.gif[/img][/url]
;028; ;028; ;028;

可能小子你成為 "特選免按金免電費戶" 呀~~~;063; ;063; ;063; [/quote]

;021; ;021; "特選免按金免電費戶"? 咁恭喜哂呀.  ;063; ;063;

大哥開聲問我地是但一個借個a/c no. 按入去咪得囉.  ;067;

pegpeg 發表於 2008-10-18 10:34:59

咪鬼打電話喇, 直接落門市問啦!! 真係cut左再駁翻就麻煩喇....;017; ;017;

aaling168hk 發表於 2008-10-18 11:10:20

;020; ;020; ;020;

Annie妹妹 發表於 2008-10-18 12:03:15

走去中電門市問... 可能仲快呀~~
大哥, 你快去問下啦!!

兩公婆老婆 發表於 2008-10-18 13:25:31

我都未有呀~點算呀@@"

fanny 發表於 2008-10-18 18:38:26

我係10月頭己經收到,如果末收到电費單你要去中电問一問會好d呀。;091;

戴金小姐 發表於 2008-10-18 21:52:11

剷落門市問啦!唔好等啦!;040;

灣仔小子 發表於 2008-10-21 20:07:40

我禮拜六去!;067;

頁: [1]