香港公營房屋討論區 文字版

Hung0413 發表於 2020-11-21 23:08:07

今日收到更改資料信, 但係寫得好籠統

原本新5 G137954 主要係太太有咗BB 16周以上,想加入名額
只係寫:家庭成員懷孕已經紀錄在案,(孩子出生後請寄來出世紙副本)
我想知道的係,紀錄在案之後係排6人隊,還是都係排5人隊,還是要等到Bb出世後先正式排6人??而暫時只能計5人?
房署高層真係好廢,我前後加人或者更改資料有3次,每一次去到樂富總署,都有見到阿叔或者阿嬸在裡面大聲吵,都聽到同一句話就係點解號碼過左咁多又咁耐,又係長者,5、6年6、7年都沒有首派,做唔到就不要成日在電視報紙吹水,騙市民!真係傭官!

cwcj5919 發表於 2020-11-22 00:10:29

我印象係計6人,但一定要後補出世紙,如果唔係派到6人你又拎唔出就會取消。

ray12381222 發表於 2020-11-22 00:56:17

應該6人

ai愛 發表於 2020-11-22 08:18:06

排6人隊

z小龍 發表於 2020-11-22 08:54:11

[quote]原本新5 G137954 主要係太太有咗BB 16周以上,想加入名額
只係寫:家庭成員懷孕已經紀錄在案,(孩子出生後...
[size=2][color=#999999]Hung0413 發表於 2020-11-21 23:08:07[/color] <span style=float:right>[url=https://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=7506988]原文[/url]</span>[/size][/quote]
冇錯,政府真係好廢!
應該消滅哂排你前面既諗把,等多啲市民可以上樓 ;063;

wing0 發表於 2020-11-22 12:56:31

[quote]原本新5 G137954 主要係太太有咗BB 16周以上,想加入名額
只係寫:家庭成員懷孕已經紀錄在案,(孩子出生後...
[size=2][color=#999999]Hung0413 發表於 2020-11-21 23:08:07[/color] <span style=float:right>[url=https://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=7506988]原文[/url]</span>[/size][/quote]
;026;大吵大鬧,我去幾次都冇,平常心啦~26萬人排緊,就快30萬啦~疫情間耐心等待 ;018;

Wong218960 發表於 2020-11-22 14:39:20

努.力等待.大家共勉

cindywong0105 發表於 2020-11-22 15:48:39

我都係懷孕滿16週加人
房署回覆我係排6人隊
即使BB未出世,未交出世紙都係排6人隊
如果號碼到但BB未出世,都會照派6人單位

Hung0413 發表於 2020-11-23 00:43:17

[b]回應 [url=https://cyclub.happyhongkong.com/redirect.php?pid=7507492]#5[/url] [i]z小龍[/i][/b]

嗯,投訴過房署,主要係投訴他,我個號碼超過左1萬多個籌一年時間,而且係天倫樂,都沒有獲得首派,結果長者卻突然離世。離譜

hlce1317 發表於 2020-11-23 08:15:03

;073;

Cat希 發表於 2020-11-23 16:53:02

;037;

jade1314 發表於 2020-11-23 20:30:47

;037; ;037;

頁: [1]